La Diputació de Barcelona gestiona el Punt d'Informació de la masia Can Figueres de Gualba

Estava tancada temporalment des de l'1 de gener d'aquest any

La masia de Can Figueres de Gualba torna a ser un Punt d'Informació del Parc Natural del Montseny
La masia de Can Figueres de Gualba torna a ser un Punt d'Informació del Parc Natural del Montseny | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
20 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:15h
Des d'aquest dissabte 19 de febrer tots els visitants del Parc Natural del Montseny que hi vulguin accedir des de Gualba ja podran tornar a demanar informació a la masia de Can Figueres, on hi ha ubicat el Punt d'Informació d'aquest municipi del Baix Montseny. El servei, des d'ara, és gestionat per la Diputació de Barcelona i amb un horari d'atenció al públic des de les 10 del matí fins les tres de la tarda. L'Ajuntament de Gualba va tancar les dependències de Can Figueres el primer dia d'aquest any 2022 fins a consumar-se el traspàs del servei a l'ens supramunicipal.

La masia de Can Figueres  es va restaurar l'any 2015 per ubicar-hi el punt d'informació però alhora també per acollir el centre d'interpretació, l'audiovisual i espais per a exposicions puntuals. També s'hi va traslladar el Punt TIC que, fins aleshores, era a l'edifici de l'ajuntament del municipi baixmontsenyenc.

La inauguració oficial es va fer el gener del 2016 a càrtrec de la llavors presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; la també exconsellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; i l'alcalde de Gualba, Marc Uriach qui va destacar que la restauració i inauguració de la masia de can Figueres representava "la recuperació d'un símbol per al municipi".