El PTT de Sant Celoni guanya el premi estatal Ètica i Ciència que atorga la Fundació Grífols

Ha competit amb projectes d'arreu d'Espanya, alguns de nivells acadèmics superiors com el Batxillerat i la Formació Professiona

El Pla de Transició al Treball de Sant Celoni premiat per la Fundació Grífols
El Pla de Transició al Treball de Sant Celoni premiat per la Fundació Grífols | Aj Sant celoni
Redacció
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:16h
El PTT, Pla de Transició al Treball de Sant Celoni ha guanyat el primer premi Ètica i ciència que fomenta la sensibilitat i la reflexió de l'alumnat en les implicacions científiques i tecnològiques de la societat. El premi s'ha atorgat al Projecte comunitari sobre la Resistència Antimicrobiana, un aprenentatge servei partenariat amb l'Institut de Salut Global de Barcelona. El premi consisteix en una aportació econòmica de 5.000 euros per invertir en aquest projecte sobre la contaminació per antibiòtics. 

Des del curs 2019-2020 l'alumnat del Pla de Transició al Treball de Sant Celoni participa d'un projecte pilot consistent en generar un aprenentatge servei sobre la resistència antimicrobiana, projecte partenariat amb l'Institut de Salut Global de Barcelona dins del Programa Europeu SAFE en el que participen escoles, instituts i universitats d'arreu.

La resistència als antibiòtics és deguda als mals usos personals, socials i empresarials dels antibiòtics, en un vídeo s'explica i projecta la realitat de l'any 2050, en el que moriran més persones per infeccions resistents que per càncer. Aquest anunci és un dels resultats de l'aprenentatge servei fet pels alumnes del curs 2020-2021.




El PTT de Sant Celoni ha estat el primer PFI de Catalunya guardonat amb un premi científic de rellevància estatal, on ha competit amb projectes d'arreu d'Espanya, alguns de nivells acadèmics superiors com el Batxillerat i la Formació Professional; els membres del jurat han valorat positivament el fet de treballar amb joves en situació de fracàs escolar, així com el partenariat amb una entitat científica de prestigi internacional com l'Institut de Salut Global de Barcelona.
Arxivat a