Una quinzena d'actrius i artistes del Baix Montseny passen un càsting per a una nova producció de Joan Baixas

Es tracta d'El pagès avantguardista, un espectacle visual que permet Joan Baixas ser companyia resident al nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona, de la Fundació Joan Brossa

Joan Baixas en primer terme, en un moment del càsting
Joan Baixas en primer terme, en un moment del càsting | Jordi Purtí
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:54h
Durant dos dies d'aquesta setmana, dilluns i dimecres, una quinzena d'artistes del Baix Montseny s'han presentat al càsting que s'ha dut a terme a la Sala Lluís Giró de l'Ateneu de Sant Celoni per a escollir els i les titellaires per a la representació d'El pagès avanguardista, una nova producció de Joan Baixas.

El càsting l'ha supervisat el propi Joan Baixas i Sílvia Garcia de La Figa produccions. En declaracions a NacióBaixMontseny, Baixas diu que està satisfet per la resposta a la convocatòria i també pel bon nivell que, en general, han mostrat els candidats i les candidates. "En aquesta ocasió m'interessava molt que els escollits siguin del Baix Montseny, per això n'hi ha hagut que no s'han pogut presentar".

El pagès avantguardista és l'espectacle de teatre visual que convida a una mirada contemporània vers el món rural, amb què Joan Baixas ha guanyat la convocatòria oberta 2021/22 de projectes escènics de la Fundació Joan Brossa de Barcelona en la seva primera edició. Aquest projecte ha permès a Joan Baixas ser Companyia Resident 2022 de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures. Rebrà una aportació econòmica que permetrà fer la creació, producció i exhibició de l'espectacle. L'equip el formaran una desena de persones.

Des de la Fundació Joan Brossa es considera Joan Baixas "un dels grans especialistes de la creació escènica d'objectes i visual del país". L'espectacle, amb textos de Mareperlers i ovaladors, de Perejaume i La barba de cordills, de Joan Brossa, es preveu que s'estreni la tardor de 2022, a Temporada Alta, i que es pugui veure durant 3 setmanes al Centre de les Arts Lliures, ubicat a l'edifici de La Seca.