Acord per no haver de pagar entrada per veure les Gitanes de Sant Celoni

L'Ajuntament i la Colla de Gitanes han decidit tornar el format habitual de la Ballada «davant l'alleujament de les mesures de prevenció de la pandèmia»

Sant Celoni a punt pel Ball de Gitanes
Sant Celoni a punt pel Ball de Gitanes | Ricard Ametller Sauala
Redacció
11 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:46h
L'Ajuntament de Sant Celoni i la Colla de Gitanes han estat treballant per preparar la Ballada des del mes d'octubre, sempre amatents a les indicacions del Procicat per adaptar-se en cada moment a les mesures de prevenció per fer possible la festa. Davant l'alleujament actual de  mesures de prevenció de la pandèmia, l'Ajuntament de Sant Celoni i la  Colla de Gitanes han acordat tornar al format habitual de la Ballada.

Això vol dir que no caldrà fer reserva prèvia de localitats, mesura que marcava el Procicat i que s'havia previst amb un cost simbòlic de 2 euros per evitar absentisme. Ajuntament i Colla del Ferro han decidit establir un horari d'obertura del recinte que serà a partir de les 10.30 h tant dissabte com diumenge a l'aparcament del Pavelló on enguany es farà la ballada per les obres a la plaça de la Vila. El nou emplaçament permet ampliar l'aforament que passarà de 1.000 a 1.500 localitats.

Dimecres d'aquesta setmana, amb un impacte molt notable, NacióBaixMontseny va publicar la notícia anunciant la decisió de fer pagar una entrada de 2 euros. En aquesta mateixa informació ens fèiem ressò d'un manifest de disconformitat fet públic per alguns balladors que consideraven que el pagament era "privatitzar la tradició del poble".

La ballada de Gitanes tindrà lloc els dies 26 i 27 de febrer. El dissabte 26 la Filferrada i el diumenge 27 el Ball de Gitanes. I Sant Celoni a cridar Ferrooo!
 
Arxivat a