El ple de l'Ajuntament de Breda fa l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge

Es dinamitzarà amb un tècnic que gestioni el dia a dia i es disposarà d'habitatge emergencial

Sessió plenària de l'Ajuntament de Breda el 31 de gener de 2022
Sessió plenària de l'Ajuntament de Breda el 31 de gener de 2022 | YouTube Aj Breda
Redacció
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:18h
La sessió plenària de l'Ajuntament de Breda celebrada de manera semitelemàtica dilluns d'aquesta setmana ha tirat endavant l'aprovació inicial del Pla Local d'Habitatge. Aquest era un dels punts més remarcables de l'ordre del dia. D'acord amb el document aprovat es planifica les polítiques d'habitatge que es duran a terme a Breda en els propers cinc anys, el període 2022-2027.

Entre altres actuacions aquest pla preveu la creació d'un servei d'habitatge municipal dinamitzat a través de la figura d'un tècnic d'habitatge q1ue farà la gestió i el seguiment del dia a dia, l'adquisició d'habitatges de titularitat municipal per destinar a habitatge emergencial o la dinamització del solar de titularitat de l'Incasòl al carrer Gispert de Jàfer.

L'alcalde de Breda, Dídac Manresa, ha qualificat el Pla com a "no excessivament ambiciós però prou realista per poder-se fer realitat". També ha remarcat que ha de servir per donar resposta a situacions d'emergència ja que Breda no es pot permetre tornar-se a trobar en una situació com la de fa dos anys. El mes de febrer de 2020 es va desnonar una veïna de 78 anys. El punt ha obtingut els vots favorables dels grups d'ERC, la CUP i el PSC i l'abstenció de JxCat.

En el mateix ple s'ha aprovat de manera inicial la modificació de les bases reguladores del procés de Pressupostos Participatius. S'han inclòs dos nous punts: la possibilitat de vot telemàtic a través de l'aplicació Eagora i donar opció a presentar propostes a persones no empadronades a Breda però que tenen alguna mena de vinculació amb la vila. Punt aprovat per unanimitat.