Crisi a ERC de Vallgorguina per la dimissió de dos regidors

Olga Díaz i F. José Moreno pleguen i José Urbano, lúnic regidor que ara queda a l'Ajuntament també medita deixar-ho

Redacció
21 de desembre del 2012
D'esquerra a dreta: José Urbano, Olga Díaz i F. José Moreno
D'esquerra a dreta: José Urbano, Olga Díaz i F. José Moreno | Jordi Purtí
D'esquerra a dreta: José Urbano, Olga Díaz i F. José Moreno Foto: Jordi Purtí

Dos dels tres regidors d'ERC de Vallgorguina han dimitit del seu càrrec en el darrer ple de l'Ajuntament d'aquest municipi baixmontsenyenc. Es tracta d'Olga Díaz que ha al·legat motius de canvi de residència que li fa impossible seguir la política local i F. José Moreno que ha assegurat "no sentir-me a gust en els plens". Moreno, anteriorment havia estat regidor d'Hisenda i Benestar Social.

L'Ajuntament de Vallgorguina després de les eleccions municipals de 2011 va deixar l'alcaldia a CiU amb vuit dels onze regidors i tres regidors a ERC. De fet, abans de la constitució de l'Ajuntament el cap de llista dels republicans, José Antonio Mena, que havia estat alcalde, ja va dimitir pels mals resultats obtinguts.

Després de les dues dimissions només queda José Urbano qui ha assegurat que també està meditant deixar l'Ajuntament. Rosa Marchena i Maribel Moreno són les dues persones que segueixen a la llista d'ERC, però no està gens clar que siguin les persones que passin a ocupar les cadires buides que han deixat els seus companys de candidatura.

Abstencions sorprenents
En aquest ple de l'ajuntament de Vallgorguina l'equip de govern va portar a aprovació dues mocions, una de les quals feia referència al dret a l'autodeterminació de Catalunya i l'altra al model d'escola catalana . En els dos casos, tant Olga Díaz com F. José Moreno van decidir abstenir-se en la votació. Aquest darrer regidor, també es va abstenir en una tercera moció que feia referència als desnonaments.