El ple de Sant Celoni s'adhereix al manifest de Somescola.cat

Els 17 regidors donen ple suport al rebuig frontal al projecte de llei d´educació impulsat pel Govern central a través del ministre Wert

Redacció
21 de desembre del 2012
Maria àngels Laparte, llegint una part del manifest de Somescxola.cat
Maria àngels Laparte, llegint una part del manifest de Somescxola.cat | Jordi Purtí
Maria àngels Laparte, llegint una part del manifest de Somescxola.cat Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Celoni representat per PSC, CiU, CUP i ICV-EuiA, de manera unànime donen suport a una moció conjunta d'adhesió al manifest de Somescola.cat del passat dilluns 10 de desembre, tal i com es va acordar al Consell Escolar Municipal de Sant Celoni. El text de, manifest el van llegir ahir dos representants del Consell escolar Municipal, Esteve Casas, de l'escola pública i Maria Àngels laparte, de l'escola concertada.

En aquest sentit, els 17 regidors celoní afirmen a la moció que comparteixen plenament el manifest de rebuig frontal al projecte de llei d'educació que esta impulsant el Govern central a través del ministre Wert.

En aquest sentit, subratllen que  l'avantprojecte de la nova Llei d'educació (LOMCE) del ministre Wert és inacceptable a Catalunya perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora, harmonitzadora, inútil i que no serveix per preparar l'alumnat català per fer front als reptes que la situació actual planteja.

També es destaca en el manifest que  l'obsessió malaltissa i preconstitucional del senyor Wert envers la llengua catalana es concreta a equiparar-la a la categoria d'«especialitat» –al mateix nivell que la tercera llengua estrangera–, anima a obrir definitivament la porta a la segregació de l'alumnat per motius de llengua dintre del mateix centre educatiu i preveu la subvenció de centres de titularitat privada que s'avinguin a fer l'ensenyament en castellà.

En conseqüència, Somescola.cat manifesta el seu rebuig frontal a aquest projecte de llei (LOMCE) i constata que la gravetat del moment és màxima. Mai ningú no s'havia atrevit a proposar-nos que esborréssim 35 anys d'escola democràtica catalana, avalada i reconeguda com una experiència d'èxit.