BaixMontseny.info el nou diari digital

La subcomarca natural del Baix Montseny està englobada per disset municipis a cavall del Vallès Oriental i La Selva

per NacióBaixMontseny , 28 de març de 2012 a les 10:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des de fa poques setmanes hem posat en marxa BaixMontseny.info, el diari digital del Baix Montseny. Es tracta d'un nou mitjà de comunicació que pertany al Grup Nació Digital que neix amb la finalitat d'informar dels 17 municipis que conformen aquest territori que supera, en el seu conjunt, els 70.000 habitants. L'edició la coordina el periodista de Sant Celoni, Jordi Purtí.


El Baix Montseny, considerat una subcomarca natural a cavall de les comarques del Vallès Oriental i La Selva, és una realitat humana, social, econòmica, natural i
cultural documentada ja des del segle IX.


Només cal revisar els arxius de les hemeroteques per adonar-se de la defensa aferrissada que des de fa anys s'ha fet des de molts sectors per esdevenir una comarca amb entitat pròpia. De moment, això no ha estat possible, però els pobles baixmontsenyencs cada dia mancomunen més serveis per actuar de facto com a comarca.


Políticament, el pas més gran dels últims temps es va fer el 24 de novembre de 2008 amb la signatura del primer manifest municipalista del Baix Montseny en el que es reclamava clarament la constitució de la comarca en una futura llei d'ordenació territorial. El manifest el van signar 15 alcaldes.

La gent del Baix Montseny té la necessitat d'estar informada. Des d'ara, el dia a dia de la comarca el podeu seguir a BaixMontseny.info

Els municipis que configuren el Baix Montseny són:
Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Campins, Montseny, Fogars de Montclús, Gualba, Vilalba Sasserra, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Viulamajor i Vallgorguina (a la comarca del Vallès Oriental).
Arbúcies, Breda, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea (a la comarca de La Selva)

 

Arxivat a:
Municipis
Participació