Àmplia presència del Baix Montseny en nominacions a diferents premis de música catalana

La Troupe, Joan Colomo, Clara Poch i Marçal Calvet o Enric EZ són algunes de les propostes nominades als Premis Enderrock o al Premi Disc Català de l’Any, organitzat per RTVE.

La Troupe a la Fira Mediterrània de Manresa
La Troupe a la Fira Mediterrània de Manresa | Joan Sanmartí
Redacció
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:35h
El 2021 ha sigut un any de creació per a molts músics i artistes del Baix Montseny i així queda demostrat en les diferents nominacions que han obtingut molts d’ells en diferents premis musicals a Catalunya. Els celonins La Troupe, Joan Colomo i Clara Poch i Marçal Calvet i el palauenc d’adopció Enric EZ son les propostes que enguany han tret disc i que trobem tant als Premis Enderrock per votació popular, organitzats per la mateixa revista musical, com al Premi Disc Català de l’Any, organitzat per Ràdio 4, de RTVE.

La Troupe, amb el celoní Ernest Garrido i la vilamajorina Judit Domènech, van estrenar Festisme aquesta tardor, sota el seu propi segell LT Records. Un disc amb varitetat d’estils que ens convida a ballar durant hores i hores. El cantant i guitarrista celoní Joan Colomo, al juny, va treure Disc Trist (BCore Disc, 2021), un retrat dolç i amarg del desconcert vital que tot portem a dins. Clara Poch, filla adoptiva de Sant Celoni, i Marçal Calvet, celoní d’arrel, estrenaven Fortuna (Segell Microscopi, 2021) al gener i a principis de novembre eren un dels cinc finalistes del Certamen Terra i Cultura. Per últim, un altre dels nominats és Enric EZ, palauenc d’origen barceloní, que va estrenar яeƨ (autoeditat) el passat gener de 2021.
Continua en el seu camí  com a cantautor amb una proposta emmiralladora, on el músic opta per mostrar la seva faceta més personal.

Queda demostrat que el talent local al Baix Montseny està ben demostrat per aquestes quatre propostes i per totes les que estan per venir, que de ben segur en seran unes quantes. Ja fa anys que artistes locals aconsegueixen portar el nom dels seus pobles a arreu del territori.