1 de 10
coronavirus

Sanitat aprova la tercera dosi de la vacuna per als majors d'edat

El Departament de Salut no ha anunciat encara quan es podrà demanar cita prèvia per a les persones d'entre 18 i 39 anys

Vacunació de joves | Salut
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 06:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tots els majors de 18 anys es podran administrar la dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública en la reunió extraordinària d'aquest dijous, obrint així el ventall d'edat de les persones entre 18 i 39 anys. La decisió arriba el mateix dia que s'ha marcat el preu fix dels tests d'antígens, que serà de 2,94 euros. Anteriorment, aquestes proves per detectar el virus van arribar a oscil·lar entre els 5 i els 10 euros. 


La ministra Carolina Darias ha confirmat la decisió de la comissió, que arriba un mes després que es decidís que els majors de 40 anys podrien administrar-se la tercera dosi, la de reforç, contra la Covid. Ara per ara, el Departament de Salut de la Generalitat no ha anunciat quan s'obriran les cites prèvies. Darias també ha explicat que l'organisme ha acordat retallar de sis a cinc mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. La Generalitat havia demanat ambdues modificacions.

Caldrà determinar també si Salut decideix fer una obertura massiva d'aquesta vacunació, obrint-ne la possibilitat per a tots els majors d'edat, o decidirà anar per franges d'edat com ho ha fet durant la campanya de vacunació anterior de la dosi de reforç. En l'administració de la primera dosi, quan va arribar el torn dels menors de 29 anys, Salut va obrir de manera massiva la possibilitat de demanar cita i vacunar-se, sense franges d'edat.


Darias ha justificat la reducció d'un mes del període que ha de passar entre la segona i la tercera dosi per l'evolució de la pandèmia així com a l'evidència científica sobre la malaltia. La ministra ha explicat que la Ponència de Vacunes està en "permanent estudi observacional de la realitat" i ha dit que la mesura està en "consonància amb el que estan fent altres països de l'entorn".

La titular de Sanitat ha remarcat que aquelles persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus hauran d'esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç i que caldrà que faci cinc mesos des que van rebre l'anterior dosi.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació