patrimoni arquitectònic

El Castell de Montsoriu participa en el programa «Batalla monumental» de TV3

L'objectiu és poder-se convertir en el monument favorit dels catalans

per Redacció, Arbúcies, Catalunya | 10 de gener de 2022 a les 10:38 |
Castell de Montsoriu | TV3
El Castell de Montsoriu, la principal fortalesa gòtica de Catalunya, la més espectacular i ben conservada participa a partir d'aquest proper dijous 13 de gener en el programa "Batalla monumental" de TV3 amb la finalitat de poder-se convertir en el monument favorit dels catalans. Competirà amb altres nou monuments emblemàtics d'arreu del territori.

Durant cinc capítols, competeixen deu monuments que s'enfronten en cinc batalles: el castell de Montsoriu i el castell de Mur, a la "Batalla de fortaleses"; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera, a la "Batalla de muralles"; el Palau de la Música Catalana i la Cripta i Colònia Güell, a la "Batalla modernista"; la Cartoixa d'Escaladei i Santa Maria de Ripoll, a la "Batalla de la fe", i el Poble Vell de Corbera d'Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, a la "Batalla de batalles".


En el sisè programa es lliurarà la gran batalla final en directe, on es decidirà el monument guanyador d'aquesta temporada, i el setè capítol mostrarà les batalletes de "Batalla monumental" amb els millors moments, les pífies i alguns fragments inèdits.

Aquesta és la segona temporada de "Batalla monumental" presentada per Roger de Gràcia i les reporteres Candela Figueras i Laia Fontàn. Totes dues viatgen en paral·lel a cada localització per buscar les millors armes i històries per aconseguir que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, amb els vots dels espectadors.


"Batalla monumental", té un format que combina divulgació i entreteniment, i enguany presenta la novetat de la recreació en 3D dels monuments, fet que permet entendre molt millor la història i l'evolució dels monuments que participen al programa. El monument guanyador de la primera temporada va ser La Seu de Lleida.

 

 

Participació