1 de 10
obres

Sant Feliu de Buixalleu restitueix les infraestructures d'aigua potable afectades pel temporal Gloria

Les obres tenen lloc en quatre punts del municipi amb un cost de 111.454,60 euros

Obres de restitució de les infraestructures de subministrament d'aigua potable a Sant Feliu de Buixalleu | Aj Sant Feliu de Buixalleu
per Redacció, Sant Feliu de Buixalleu, Catalunya | 7 de gener de 2022 a les 09:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

S'estan executant les obres per restituir les infraestructures de subministrament d'aigua potable de Sant Feliu de Buixalleu que van ser afectades pel temporal Gloria. L'actuació es fa en quatre punts: Recalçarà una canonada de la zona dels pous de captació, es fixarà la canonada que creua la Riera d'Arbúcies, es restaurarà una zona d'encreuament amb un torrent del veïnat de Bosc de Munt i es restituirà un tram de la canonada de subministrament a la part baixa de Sant Feliu de Buixalleu, paral·lel a la Riera d'Arbúcies, proper a la urbanització Rio Park.

Durant l'episodi de fortes pluges i ventades provocades pel temporal Gloria, el gener de 2020, es van fer els treballs d'urgència necessaris per a restablir el subministrament d'aigua potable. Posteriorment es van estudiar les actuacions necessàries per restituir tota la infraestructura i garantir el servei, objecte d'un projecte que va definir les quatre zones on calia intervenir.

Per acord de Junta de Govern de l'11 de maig de 2021 es va aprovar definitivament el projecte amb un pressupost d'execució per contracte de 125.229,88 euros (IVA inclòs).

Finalment, després d'haver obtingut finançament per a l'execució de l'obra a través d'una subvenció atorgada per l'Agència Catalana de l'Aigua, per import de 109.705,52 euros, l'obra es va adjudicar a l'empresa Aglomerats Girona, SA el 19 de setembre de 2021, pel preu de 111.454,60 euros (IVA inclòs), amb una baixa de l'11 % respecte al preu de licitació. Les obres van començar el dia 21 de setembre de 2021 i tenen un termini d'execució de tres mesos.

Les obres han avançat a bon ritme i ja estan gairebé acabades. Cal destacar-ne l'actuació que s'ha fet a la part baixa de Sant Feliu de Buixalleu, propera a la urbanització Rio Park i a tocar de la Riera d'Arbúcies, on ha sigut necessari refer un tram de la canonada principal, de gairebé 500m de longitud. Les actuacions per fixar la canonada principal que travessa la riera d'Arbúcies, pel passallís del Molí, i recalçar la canonada de subministrament al veïnat de Bosc de Munt i la canonada d'impulsió des dels pous de captació també són importants per a garantir el subministrament.

 

Participació