S'acaben les actuacions sobre els plataners de la Carretera Nova de Vallgorguina

Els treballs d'arrencament de soques, tala, esporga de reducció i plantació de nous individus s'ha portat a terme seguint un estudi sobre l'estat de l'arbrat

Actuacions sobre els plataners de la Carretera Nova de Vallgorguina
Actuacions sobre els plataners de la Carretera Nova de Vallgorguina | Aj Vallgorguina
Redacció
23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:04h
Les actuacions d'arrencament de soques i de reposició dels plataners de la Carretera Nova de Vallgorguina portades a terme entre els mesos de novembre i desembre ja s'han clos. D'aquesta manera es donen per acabades les actuacions resultants de l'estudi tècnic que s'havia encarregat sobre l'anàlisi de l'estat d'una part de l'arbrat municipal i que implicaven des de petites actuacions com ara retirada de branques perilloses o molestes pels veïns i veïnes, sanejaments i la substitució de diversos exemplars. El cost total dels treballs efectuats ha estat de 2.184,05 euros.

Una part d'aquests treballs es van portar a terme els dies 14 i 15 d'aquest mes de desembre amb l'arrencada de cinc plataners (dos de vells i tres que s'han fet ara) i posterior replantació dels nous individus i una altra part ja s'havia fet el 2 de novembre d'aquest mateix any amb la tal·la de tres exemplars i la poda d'alguns altres.

L'Ajuntament de Vallgorguina va encarregar fa uns mesos un estudi per avaluar l'estat de tots els plataners de la Carretera Nova. L'informe detalla l'estat de cadascun d’ells (fitxa individual) i les actuacions prioritàries que s'haurien de dur a terme. Aquestes, en cap cas, presenten un risc alt o molt alt, en una escala que va de molt baix a molt alt.
 
En la presentació de l'informe, els mateixos tècnics van afirmar que "l'estat general de l'arbrat és molt bo" i es van fer una sèrie de recomanacions. L'import total de l'estudi va ser de 2.681,36 euros.

Seguint aquest estudi s'han portat a terme les  actuacions de poda, esporga de reducció, tala, arrencada de soques i plantació de nous individus.
 
 
Arxivat a