La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, visita les obres per resoldre els desperfectes del Gloria a Hostalric

D'altra banda assegura, en relació a la Covid-19, que el Govern mantindrà les restriccions encara que la resta de l'Estat no n'apliqui

Laura Viulagrà, consellera de la Presidència, visita les obres d'arranjament dels desperfectes del Gloria a Hostalric
Laura Viulagrà, consellera de la Presidència, visita les obres d'arranjament dels desperfectes del Gloria a Hostalric | Aj Hostalric
Redacció
22 de desembre del 2021
Actualitzat el 23 de desembre a les 11:07h
Aquest dimecres 22 de desembre Hostalric ha rebut la visita institucional de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà. La trobada tenia com a objectiu avaluar de primera mà l'estat d'execució de les obres d'arranjament que l'Ajuntament ha dut a terme al llarg dels darrers mesos en diferents punts del municipi per a resoldre els importants desperfectes que el temporal Gloria va provocar a la vila durant el mes de gener del 2020.
 
En aquest sentit, les obres d'arranjament s'han dut a terme al carrer Turó de l'Home, al carrer Bonaventura Codina i al camí dels Ollers. Als carrers Turó de l'Home i Bonaventura Codina les actuacions han finalitzat al llarg dels darrers mesos; mentre que en el cas del camí dels Ollers, els treballs finalitzaran pròximament. L'actuació en aquests tres punts, a més, ha estat possible gràcies al finançament del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya; a qui el consistori posa en valor la seva implicació i col·laboració.

 
La visita ha començat amb la signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament a càrrec de la consellera a la Torre dels Frares; i a continuació, la comitiva s'ha desplaçat fins al talús de Can Llensa -on l'Ajuntament també hi ha dut a terme tasques de reposició i millora del talús sud-est del pàrquing, erosionat degut a fortes pluges-, el camí dels Ollers i el carrer Bonaventura Codina.
 
Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, explica que "políticament hem fet un esforç molt gran des de l’Ajuntament per a poder reparar al més aviat possible els estralls que va provocar el temporal Gloria a la vila i per a aprovar protocols de seguretat que ens permetin fer front a eventualitats com aquesta de forma òptima i resolutiva".
 
Nil Papiol, a més, afegeix que "queda demostrat que en moments de necessitat les institucions responen. S'ha d'agrair molt el compromís de la Diputació de Girona i de Generalitat de Catalunya per a resoldre les afectacions del temporal".

Restriccions per la Covid-19
Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, avança que el Govern mantindrà les restriccions anunciades aquesta setmana encara que la resta de l'Estat no n'apliqui. La consellera assegura que la Generalitat han volgut ser "seriosos" i "combatre" la sisena onada del coronavirus després de viure uns dies amb un nombre de contagis i ingressos hospitalaris elevats. Vilagrà considera que les restriccions catalanes com ara la limitació de deu persones en les reunions permeten que "ningú passi sol aquest Nadal". Tot i així, la consellera ha avançat que vetllaran perquè la gent gran i les persones vulnerables no es quedin sols en aquestes festes.

Vilagrà ha recordat que la sisena onada d'aquesta pandèmia ha obligat a molts països europeus a adoptar "mesures dràstiques" en les últimes setmanes. A Catalunya, els efectes d'aquesta sisena onada han arribat més tard que en d'altres punts com ara el Regne Unit, Alemanya o els Països Baixos. Malgrat tot, després de veure com s'enfilen els contagis, i també les hospitalitzacions, han obligat al Govern a prendre mesures abans no arribin les festes de Nadal.