habitatge

Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor els caldrà un parc de lloguer social del 2,8% el 2042

Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera haurà de ser del 2,4%

Pla Territorial Sectorial de l'Habitatge marca l'habitatge social al Baix Montseny en els propers vint anys | AjSllt
per Redacció, Santa Maria de Palautordera, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 15:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Secretaria d'Habitatge i Inclusió Social, del Departament de Drets Socials, està duent a terme unes Jornades territorialitzades per a explicar el Pla Territorial Sectorial de l'Habitatge (PTSH), que és l'instrument de planificació que marcarà les línies de futur en habitatge fins al 2042

Per a la consecució dels seus objectius, el PTSH divideix al territori de Catalunya en àrees que configuren els àmbits d'actuació i que són: les àrees de demanda residencial forta i acreditada, les àrees preferents, les àrees no preferents i les àrees rurals.


L'àrea de demanda residencial forta i acreditada està formada per 163 municipis de l'Àrea de Barcelona que suposen el 82,7% de la població de Catalunya, i que són els que tenen l'obligació de complir amb l'objectiu de la solidaritat urbana, que significa que hauran de disposar d'un 15% mínim d'habitatges destinats a polítiques socials. L'estimació és que serà necessari obtenir 300.000 habitatges destinats a polítiques socials en les àrees de demanda forta i acreditada.

Del Vallès Oriental formen part d'aquesta àrea un total de 17 municipis i es calcula que serà necessari promoure més de 18.000 nous habitatges de nova construcció que s'afegiran a desenes de milers ja existents que es convertiran en socials.


Lloguer social al Baix Montseny


Dos municipis del Baix Montseny, Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor, són en un grup de 13 municipis de l'Àmbit Metropolità de Barcelona que formen part de les àrees urbanes preferents. Aquests municipis han d'aconseguir que el parc de lloguer social sigui del 2,8% i a més, hauran de promoure quinquenalment nous habitatges amb protecció oficial de compravenda, de tinences intermèdies o de lloguer social a raó de 7 habitatges per cada 1.000 habitants.
Altres dos municipis de la comarca natura, Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera, són en un grup de 8 municipis que formen part de les àrees urbanes no preferents en les quals viu el 0,5% del total de la població de l'Àmbit Metropolità de Barcelona i han d'aconseguir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%.

 

Participació