Arbúcies s'adhereix a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública

El municipi compta amb diferents calderes de biomassa i plaques solars

Arbúcies aposta per la biomassa
Arbúcies aposta per la biomassa | Aj Arbúcies
Redacció
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:27h
El Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies ha ratificat l'adhesió d'Arbúcies dins l'Associació de Municipis per l'Energia Pública (AMEP), una entitat que té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.
 
La incorporació d'Arbúcies dins l'AMEP segueix la línia de les polítiques públiques que s'estan executant des del consistori per l'impuls d'energies sostenibles i que ja fa anys que s'estan implementant. El municipi disposa actualment de quatre plantes de biomassa: una que dona servei a la zona esportiva de Can Pons, una altra al poliesportiu de Can Delfí, una tercera proporciona calor als edificis de l'Ajuntament, el Museu Etnològic del Montseny, la Biblioteca, l'Escola de Música, l'Escola d'Adults i el Centre Esportiu Municipal i la piscina climatitzada; i una quarta situada a la zona de les escoles que abasteix amb biomassa l'Institut Montsoriu, l'Escola Dr. Carulla i l'Associació Montseny Guilleries.

 
A banda dels projectes d'autogeneració de calor mitjançant biomassa d'edificis públics, també hi ha instal·lades plaques solars al poliesportiu de Can Pons. A més a més, també hi ha edificis municipals amb eficiència energètica com l'Ajuntament i el Centre Esportiu Municipal i d'altres que s'hi està treballant perquè ho esdevinguin en un futur proper com ara la nova Llar de Jubilats, el Museu Etnològic del Montseny i el Centre d'Interpretació del vescomtat de Cabrera.
 
L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, assegura que "tenim la voluntat d'implementar la sostenibilitat i eficiència energètica a tots els edificis públics. L'administració hem de ser exemple a seguir pel sector privat, ja sigui empresarial o en habitatges particulars".
 
Arxivat a