Els trens de rodalies de Sant Celoni aniran a Montcada Bifurcació per les obres de millora del servei

El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, ha advertit que es preveuen talls l'estiu vinent i el 2023 i 2024

Les vies de la línia de rodalies que passa pel Baix Montseny
Les vies de la línia de rodalies que passa pel Baix Montseny | Jordi Purtí
Redacció
13 de desembre del 2021
Actualitzat el 14 de desembre a les 10:23h
La circulació de trens de rodalies en els propers mesos pot ocasionar diversos problemes als usuaris d'aquest mitjà de transport, d'acord amb les declaracions que va fer dijous de la setmana passada Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies, a l'emissora Ràdio 4. En aquest sentit, ha advertit que les actuacions previstes per millorar el servei comportaran talls l'estiu que ve i almenys el 2023 i el 2024. A la línia procedent del nord, com les de Girona (R11) i Sant Celoni (R2 Nord), els trens arribaran fins a Montcada Bifurcació per les obres de la Sagrera i la inauguració de la nova estació de Sant Andreu Comtal, prevista per després de l'estiu.

D'altra banda, Macias ha assegurat que les actuacions previstes en el Pla de Rodalies es van concretant ja que aquest any ja s'han licitat 555 MEUR en licitacions i 300 MEUR en adjudicacions. Per exemple, va citar les limitacions temporals de velocitat, on els trens havien de reduir la seva velocitat, i que s'han rebaixat de 120 a 30. "Això és un canvi espectacular", va defensar.

De Renfe, va recordar que fa pocs mesos va concretar la compra de trens més gran de la història a l'Estat i una de les més importants d'Europa. "Una empresa que fa aquesta inversió es mereix certa consideració i ho farà amb trens nous d'última generació", va apuntar.

El coordinador del Pla de Rodalies va comentar que no veu tan clar un traspàs de les vies, tal com demana el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. En primer lloc, va dir que la Constitució estableix que les vies de la xarxa d'interès general són de titularitat de l'Estat tot i que "si es vol canviar la Constitució, es canvia, no seré jo qui digui que no", va afegir.