EDV Packaging de Llinars del Vallès invertirà 7,5 milions per produir envasos reciclables per a l'alimentació

El grup alemany Paccor vol convertir la seva filial en un centre d'excel·lància i innovació, reforçant la seva producció

Vista de l'empresa EDV Packaging de Llinars del Vallès
Vista de l'empresa EDV Packaging de Llinars del Vallès | EDV Packaging
Redacció
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:26h
El grup alemany Paccor, la segona empresa d'Europa d'envasos per a l'alimentació, vol convertir la filial EDV Packaging, de Llinars del Vallès, en un centre d'excel·lància i innovació, reforçant la seva producció. De fet, la matriu alemanya va decidir tancar la plaqnta que disposava a Chartres (França) i va portar la producció a Llinars del Vallès on es fabriquen ja 24.000 tones l'any. El grup Paccor controla EDV Packaging des de l'octubre de 2019.

Paccor-EDV ha presentat, segons una informació de El Economista, ara diverses propostes per reforçar el creixement amb els fons europeus Next Generation. El primer dels projectes per al futur immediat consisteix en l'adaptació del sistema de producció per possibilitar una transició ràpida des de l'ús del poliestirè, que no és reciclable, al polipropilè, 100% reciclable, com a material base amb efecte barrera a l'envasat alimentari.

Aquest canvi permetrà que els seus clients puguin substituir els envasos actuals per contenir aliments per altres amb les mateixes característiques tècniques però 100% reciclables, millorant així la sostenibilitat de la seva activitat comercial.

Un altre projecte destacat està basat en el desenvolupament del procés de fabricació de càpsules de cafè que siguin 100% compostables.

El tercer projecte plantejat per a l'execució urgent per part de Paccor-EDV consisteix en el desenvolupament d'un sistema intel·ligent de control de la fabricació, amb l'aplicació d'intel·ligència artificial per recopilar dades de les diverses configuracions de la maquinària per a cada tipus d'envàs que s'elabora i després es pot automatitzar el procés de configuració.

Els projectes de desenvolupament sostenible de Paccor-EDV, que compta amb l'assessorament de la consultora LLYC, suposaran una inversió conjunta de 7,5 milions d'euros i la seva execució es podrà acabar en poc més d'un any. L'objectiu és aconseguir fons europeus per l'equivalant al 30% del total de la inversió.