ple monogràfic Policia Local llinars

L'oposició lamenta que el Govern de Llinars no respongui qüestions sobre la investigació a agents de la Policia Local

Els tres grups de l'oposició han convocat un ple monogràfic que l'equip de Govern ha titllat de «soroll mediàtic»

per Jordi Purtí, Llinars del Vallès, Catalunya | 7 de desembre de 2021 a les 15:17 |
Un moment del ple convocat pels grups de l'oposició | Jordi Purtí
Els grups municipals de l'oposició de l'Ajuntament de Llinars del Vallès, (PSC, MALL i C's) han lamentat que en ple extraordinari celebrat aquest migdia al Teatre Auditori l'equip de govern (ERC i Junts) no hagi volgut respondre les qüestions plantejades representants dels partits convocants de la sessió plenària. L'oposició va demanar la convocatòria del ple per tractar de manera exclusiva la situació generada el passat 26 d'octubre arran de la detenció de quatre agents de la Policia Local en una operació per tràfic de marihuana, tres dels quals empresonats.

En aquest sentit, els tres grups volien rebre informació sobre l'estat de la investigació en allò que faci referència a membres del cos de la Policia Local de Llinars del Vallès i sobre les mesures preses per l'Ajuntament al respecte.


Els regidors Joan Ramon i Bernabé (PSC), Fidela Frutos (MALL) i Francisco José Casero (C'S) com a portaveus de l'oposició han expressat la seva posició favorable a la convocatòria del ple "com un exercici democràtic de mantenir la ciutadania informada". També l'han justificat com una oportunitat més de fer propostes que ajudir a millorar la qualitat democràtica del municipi, "hem de treballar perquè els mecanismes democràtics de Llinars del Vallès no siguin els mínims, sinó els màxims".

Per això, han demanat un informe sobre els protocols establerts a la Corporació i en el cos de la Policia Local per a combatre la corrupció, en cas que existeixin. També s'han preguntat el per què no hi ha un reglamaent de la Policia Local i insten l'alcalde Martí Pujol, com a comandament de la Policia Local, o en el seu defecte al regidor d'Hisenda, Administració i Seguretat Ciutadana, Josep Aixandri, a elaborar un reglamnent que es basi en els principis del codi d'ètica.


També s'ha instat a l'alcalde de Llinars del Vallès a convocar de forma urgent la Junta de Seguretat Local, amb participació de tots els grups municipals i a aprovar la creació d'una Comissió Informativa Especial de Seguretat Ciutadana amb reunions periòdiques mensuals.Un cinquè punt, aprovar una Declaració Institucional de suport al cos de la Policia Local i a cadascun dels seus membres s'ha tret de l'ordre del dia, d'acord amb la sol·licitud dels grups de l'oposició considerant que encara es tracta d'una investigació en marxa.

Tots elsw punts de l'ordre del dia han tingut el mateix resultat en la votació: 4 a favor (2 PSC, 1 MALL i 1 C's) i 8 en contra (7 ERC i 1 Junts). Un regidor de l'equip de govern ha excusat la seva assistència al ple.


Soroll mediàtic i desgast a l'equip de govern


L'equip de Govern municipal ha votat en contra de totes les propostes formulades per l'oposició ja que, segons el seu punt de vista, l'únic objectiu de la convocatòria d'aquest ple extraordinari i monogràfic era desgastar l'equip de Govern, fer soroll mediàtic i obtenir rèdits polítics.

L'alcalde Martí Pujol ha recordat que el mateix 26 d'octubre a la tarda va convocar tots els partits polítics "i us vaig informar tot el que sabia, i ara no sé més que el que sabia fa un mes i mig". La resposta va ser que tres dies després l'oposició va convocar un ple extraordinari "això és una cosa excepcional". En aquest sentit, ha dit Pujol, el que hauria d'haver fet l'oposició era buscar majories, però no ho ha fet.Des de l'equip de Govern s'ha remarcat que s'han presentat com a acusació particular, que en tot moment han estat a disposició de Mossos i properament convocaran la Junta de Seguretat. Ha afegit que com Ajuntament estan treballant per solucionar la delicada situació en què es troba la Policia Local de Llinars del Vallès, ja que han perdut quatre efectius.

Davant la pressió dels grups de l'oposició Martí Pujol ha explicat que durant dos anys trenta mossos van començar a investigar aquest tema "i no pas en una Junta de Seguretat local, sinó en altres instàncies, i aquest alcalde alguna cosa ha tingut a veure en que s'obrís aquesta investigació".

Amb això, l'alcalde ha reiterat la seva satisfacció perquè "s'haurà tardat més o menys, però hem aconseguit fer net. Moltes vegades el que cal és treballar amb discreció i silenci". Per Martí Pujol en el ple d'aquest migdia "s'ha trencat alguna cosa".

Amb tot, les explicacions de l'alcalde de Llinars del Vallès no han convençut els partits de l'oposició i el regidor socialista Joan Ramon i Bernabé ha demanat la dimissió de Martí Pujol, mentre que la regidora del Mall, Fidela Frutos ha avançat que quan s'acabi la investigació es demanaran responsabilitats.


 

 

Participació