L'Ajuntament reprendrà la intervenció a les muralles d'Hostalric durant el 2022

L'equip de govern ha aconseguit incloure la proposta als Pressupostos Generals de l'Estat i està mantenint converses amb els veïns i veïnes afectats

Muralla del castell d'Hostalric
Muralla del castell d'Hostalric | La Selva Comunica / arxiu
Redacció
03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:32h
L'Ajuntament d'Hostalric té la voluntat de donar continuïtat durant el proper any a la intervenció a les muralles del municipi, un projecte iniciat l'any 2010. En aquest sentit, el pla té com a objectiu recuperar i rehabilitar un dels principals actius patrimonials i turístics de la vila, la muralla romànica d'Hostalric, que en algun dels seus trams conviu amb diferents edificacions i estructures de propietat privada.

Per a poder reprendre el projecte l'actual equip de govern ha endegat dues accions. En primer lloc, entaular noves negociacions amb els veïns i veïnes afectats per tal d'arribar a acords i deixar enrere els litigis judicials sorgits al seu dia. En aquest sentit, pendents d'un acord definitiu, ja s'han suspès tots els contenciosos administratius que hi havia oberts entre propietaris i consistori des de fa diversos anys.

I en segon terme, presentar una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a incloure una partida de 400.000 euros dedicada a finançar l'execució de les obres. L'esmena ja ha estat aprovada i inclosa al PGE a través de l'acord entre els grups polítics d'ERC i PSOE. En aquest sentit, la transferència de capitals dels PGE quedarà incorporada en els pressupostos municipals de l'Ajuntament d'Hostalric per al 2022, que és previst que se sotmetin a votació pròximament en un Ple municipal extraordinari.

Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, explica que "fins ara la relació entre veïnat i Ajuntament era inexistent i es reduïa als contenciosos entre ambdues parts. Des de l'actual equip de govern entenem que l'entesa no passa en cap cas per intentar imposar contribucions especials per a poder executar les obres, sinó per reunir-nos, tractar conjuntament la situació i arribar a acords que beneficiïn a tothom".

Nil Papiol, agraeix la predisposició dels propietaris afectats a arribar a una entesa i assegura que "l'execució d'aquest projecte representarà, en última instància, un benefici social per al poble. La muralla és un dels nostres principals actius patrimonials i turístics i una gran font de coneixement, promoció i riquesa per a la nostra vila".