El Ple de Breda aprova un pressupost que supera els 4 milions d'euros per a l'any 2022

Un total de 567.665 euros es destinaran a inversions reals

Aprovat inicialment el pressupost de l'any 2022 de l'Ajuntament de Breda
Aprovat inicialment el pressupost de l'any 2022 de l'Ajuntament de Breda | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
30 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:31h
El ple ordinari de l'Ajuntament de Breda celebrat aquest dilluns ha aprovat inicialment els 4.035.275 euros del Pressupost General 2022. D'aquesta quantitat, es preveu un total de 567.665 euros en inversions reals, dels quals 120.000 euros arribaran a través d'operacions de crèdit a llarg termini. El punt es va aprovar amb els vuit vots favorables del grup d'ERC i els tres vots en contra dels grups a l'oposició (JxCata, CUP, PSC).

Aquesta sessió també va aprovar inicialment la plantilla orgànica de personal de l'Ajuntament per a l'any 2022, que serà d'un total de 44 persones, així com la relació de llocs de treball, on es descriu i es regula la tasca de cadascun. En aquest cas, els regidors de l'equip de govern van votar a favor, mentre que la resta de grups es van abstenir.

En el cas de les modificacions de crèdit, se'n van aprovar dues. La primera, 15/2021, mitjançant suplement de crèdit. Es destinaran 37.200 euros del romanent de tresoreria per a amortitzacions de deute bancari. Aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte JXCAT. La segona, 16/2021, mitjançant transferència de crèdit entre partides de diferent vinculació jurídica. Es destinaran 15.000 euros per a necessitats sorgides en béns i serveis, que es retirarà d'altres partides d'aquest mateix capítol i que no s'esgotaran en el que queda d’any. A favor l'equip de govern i abstenció de l'oposició.

Altres punts inclosos en l’ordre del dia
Aprovar l'encàrrec de gestió a favor del Consell Comarcal de la Selva per la implantació de la taxa justa en matèria de recollida i tractament de residus: Aprovat amb els vuit vots a favor d'ERC i el vot en contra de JxCat, CUP i PSC.

 Aprovar l'addenda d'adhesió al conveni de col·laboració per al manteniment de l'Oficina d'Habitatge del Baix Montseny, compartida entre els ajuntaments d'Arbúcies. Llinars del Vallès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera: Aprovat per unanimitat.

Ratificar l'acord del Consell de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny d'incorporació dels municipis de Sant Pere de Vilamajor i de Cànoves i Samalús com a nous membres de la comunitat: Aprovat amb els vots a favor d'ERC i la CUP i les abstencions de JxCat i PSC.

Mocions dels grups municipals
En defensa del territori i rebuig al projecte d'una indústria extractiva al municipi d'Osor: Aprovada per unanimitat.

De suport a la proposta presentada per les associacions de voluntaris de Protecció Civil a Catalunya, perquè els sigui concedida la Creu de Sant Jordi: Aprovada amb vots a favor d'ERC, JxCat i PSC i el vot contrari de la CUP.

Amb motiu del dia 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència vers les Dones: Aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte el de la CUP, que es va abstenir.

Per la lluita contra el canvi climàtic, suport al compliment del Pacte Verd Europeu i manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i l'ampliació de les mateixes: Moció rebutjada, ja que només va tenir un vot favorable, del representant del PSC. JxCat es va abstenir i ERC i CUP va votar-hi en contra.
 
Una moció sobre la sentència del TSJC que implica l’obligatorietat d'un 25% de les classes en castellà a l’escola i que recentment va ser ratificada pel Tribunal Suprem, així com de suport i adhesió al manifest de Somescola.cat, i que es va aprovar per unanimitat.