La Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès premiada per «10 anys de Cultura, Festa i Tradició»

Aquest cap de setmana s'ha tancat la temporada amb la celebració de la vuitena edició del Festivitas Bestiarium a Tortosa

Una imatge de la Mulassa, la bèstia de la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès
Una imatge de la Mulassa, la bèstia de la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès | @ninaadamhausmann
Redacció
29 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:21h
Les colles de bestiari català, sota el paraigües de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, han tancat la temporada amb la celebració de la vuitena edició del Festivitas Bestiarium. Tortosa ha acollit l'esdeveniment, exercint de Capital Cultural Catalana. El president de l'entitat, Mateu Tres, ha assenyalat que s'ha tancat un any condicionat encara per la pandèmia que ha comportat la pèrdua de massa social d'algunes de les agrupacions de bestiari català.

En el marc de la trobada s'han fet diversos reconeixements per l'aposta envers el bestiari català i entrega dels premis BEST, tant a empreses com particulars que treballen per assegurar la continuïtat de les colles de bestiari del país. Així mateix s'ha valorat la tasca realitzada per diverses agrupacions amb aquest mateix objectiu.

Així, l'Associació Amics de Montornès de la Pobla de Montornès s'ha endut el primer premi. El segon premi ha recaigut en l'associació Botafocs de Castelló de la Plana i el tercer premi ha estat per la Colla Gegantera La Patufa de Llinars del Vallès per la festa "10 anys de Cultura, Festa i Tradició".