Dos dies d'infructuosa recerca d'una dona desapareguda a Vallgorguina

Un operatiu de prop d'un centenar de persones ha rastrejat avui al voltant de 200 m2 de zona forestal i un helicòpter ha cobert 500 m2, sense cap resultat positiu

L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, parlant amb membres del dispositiu de recerca
L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, parlant amb membres del dispositiu de recerca | Jordi Purtí
26 de novembre del 2021
Actualitzat el 27 de novembre a les 10:32h
Al voltant de les sis d'aquesta tarda s'ha donat per acabada la recerca de la Sònia, una dona de 47 anys resident a Barcelona i que s'està buscant des d'ahir a Vallgorguina, per la zona de Can Tonedor i Can Martori, a l'alçada delo quilòmetre 14,5 de la carretera C-61. Dos dies d'infructuosa recerca amb un dispositiu de prop de cent persones entre Mossos d'esquadra, Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, SEM, Vigilants de Vallgorguina, Protecció Civil i des d'aquest migdia una trentena de voluntaris que han respost a la crida urgent que s'ha fet des de l'Ajuntament de Vallgorguina. A més també hi participen gossos ensinistrats i un helicòpter dels Mossos d'Esquadra.

La retirada de l'operatiu, però, no és total ja que durant la nit hi haurà un reten d'onze persones. Durant el dia d'avui els diversos grups de recerca han rastrejat un total de 200 metres quadrats de zona forestal i l'helicòipter n'ha cobert 500 metres quadrats més, però fins ara sense cap resultat positiu. De cara a demà, l'Ajuntament de Vallgorguina ha fet una nova crida perquè quaranta persones més es puguin incorporar al dispositiu de recerca a partir de dos quarts de nou del matí. El centre d'operacions és l'espai de La Fàbrica. També s'hi afegiran les ADF del Vallès Oriental.
 

Un bomber explica la zona rastrejada per intentar localitzar la Sònia Foto: Jordi Purtí



Tal com ha vingut informat NacióBaixMontseny des d'ahir a la nit familiars de la persona perduda van donar l'alerta ahir a la tarda ja que no havia tornat a casa. Es va rastrejar el seu telèfon mòbil i els va conduir fins a Vallgorguina on es va localitzar el cotxe però a la dona no. Pel que ha pogut saber aquest diari, de fonts properes a l'operatiu, s'està esperant l'autorització judicial per poder rastrejar un altre telèfon mòbil que està apagat i que, suposadament, porta a sobre.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra, han fet públic aquesta tarda un missatge d'alerta amb la imatge de la Sònia "va desaparèixer ahir 25 de novembre a Barcelona pels volts de les 15h. S'ha localitzat el seu vehicle a Vallgorguina". També s'informa de l'edat, l'1,67 d'alçada i és morena amb el cabell llis i llarg. Si alguna persona en tér alguna informació ha de trucar al 112.
 

Missatge difòs pels Mossos d'Esquadra aquesta tarda per intentar localitzar la Sònia Foto: Mossos Esquadra


Joan Mora, alcalde de Vallgorguina, ha manifestat la seva predisposició per col·laborar en tot el que calgui amb el dispositiu de recerca i alhora expressa l'agraïment a les veïnes i els veïns per la solidaritat i el bon fer. La família de la Sònia també ha expressat mitjançant les xarxes socials l'agraïment per la mobilització delsa veïns del municipi "hem quedat sorpresos de la quantitat de voluntaris que s'han apropat. L'alcalde espectacular, molt atent des del primer dia ajudant en la recerca i pendent de tot el necessari al dispositiu". També ha expressat el seu agraïment el comandament de l'operatiu.
 
Arxivat a