ESPECIAL 25-N

Arbúcies disposarà d'un habitatge d'emergència social per atendre víctimes de violència masclista

Es tracta d'un recurs imprescindible en el procés d’acompanyament i de suport a les víctimes

per Redacció, Arbúcies, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 13:02 |
Arbúcies commemora el 25-N amb diversos actes | NBM / arxiu
Amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones, l'Ajuntament d'Arbúcies anuncia que en les properes setmanes acabarà el condicionament d'un habitatge social per atendre situacions d'emergència de violència masclista i de sensellarisme (persona sense llar).
 

El pis serà d'estada temporal i de curta durada abans de derivar els casos atesos a serveis especialitzats i de llarga estada. L'equipament necessari i els subministraments estan pràcticament instal·lats. Només manca l'aprovació del reglament regulador d'aquest nou recurs social. En els propers dies es tancarà el tràmit administratiu i entrarà en funcionament el servei.
 

L'Àrea d'igualtat ha treballat, intensament, els darrers dos mesos per dotar el poble d'un recurs imprescindible en el procés d'acompanyament i suport a les víctimes de violència masclista. La regidora d'Igualtat, Anna Rotllant, explica: "Aquest nou recurs complementa d'altres serveis existents com el servei de suport psicològic o les activitats preventives i de detecció de conductes violentes". La regidora ha afegit que els recursos destinats a igualtat seguiran creixent en els propers dos anys. Hi ha la necessitat social i la voluntat política per fer-ho.
 

L'Ajuntament d'Arbúcies ha començat a treballar en l'estructuració de projectes d'inserció laboral i formació adreçats a dones, com a prioritat immediata.
 
 

 

Participació