Vallgorguina recupera la Fira del Bosc i la Pagesia

Com es ve fent els darrers anys l'aposta d'èxit segueix sent el centre neuràlgic del municipi, sobretot la Carretera Nova que durant dos dies es converteix en un immens aparador

Aquest cap de setmana torna la Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina
Aquest cap de setmana torna la Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina | Jordi Purtí
27 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:20h
Qui tingui ganes de descobrir la vida i l'entorn de la Catalunya rural aquest cap de setmana dels dies 27 i 28 de novembre d'aquest any, perquè a Vallgorguina se celebra una nova edició de la Fira del Bosc i la Pagesia, després de l'aturada obligada de l'any passat per la crisi sanitària. Sense cap mena de dubte és l'esdeveniment més important de l'any que se celebra, en un poble que no arriba als tres mil habitants però que el cap de setmana de fira els visitants poden arribar a multiplicar per cinc la població i els carrers es converteixen en un traginar de gent amunt i avall. Per això aquest any 2021 es reprèn l'activitat per anar tornant poc a poc a la normalitat.

Com es ve fent els darrers anys l'aposta d'èxit segueix sent el centre neuràlgic del municipi, sobretot la Carretera Nova que durant dos dies es converteix en un immens aparador que apropa al visitant al món del bosc, la natura i la pagesia promovent el respecte envers aquest i valorant la importància que té.

La finalitat és donar a conèixer Vallgorguina arreu de Catalunya i alhora fer un homenatge a totes aquelles persones que, antigament perquè ara ja no hi queda pràcticament ningú, treballaven al camp o al bosc. Per aconseguir-ho s'han programat una àmplia varietat d'activitats que endinsaran en el món rural a petits i grans.

També s'hi podran trobar diferents productors gastronòmics de la zona: embotits, formatges, mel i altres artesans i demostracions d'oficis tradicionals, alguns dels quals ja han desaparegut. A Vallgorguina no hi faltaran les oques artistes i també hi haurà mercat de pagès, zona de restauració, passejades a cavall i poni, exhibició de doma natural, jocs per als infants i tot plegat es pot completar amb una visita al Museu del Bosc i la Pagesia, situat a la mateixa Carretera Nova. I no es pot marxar de la Fira del Bosc i la Pagesia sense haver tastat l'escudella que any rere any preparen des del Caliu.