1 de 10
immersió lingüística

El president de Súmate, Manel Bueno, defensa la immersió lingüística davant la sentència del Suprem

El veí de Sant Celoni remarca que ha estat un model d'èxit, que ha generat cohesió social i ha garantit la igualtat d'oportunitats a tot el territori català

Manel Bueno, president de Súmate | Jordi Purtí
per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 09:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de Súmate, el celoní Manel Bueno, ha fet públic un comunicat en nom de l'entitat en relació a la sentència del Tribunal Suprem que imposa un 25% de castellà a l'escola. Des d'aquesta entitat de castellanoparlants per la independència, es diu que no es pot tolerar la intromissió del Tribunal Suprem al model d'immersió lingüística.
 

"Nosaltres sempre hem defensat amb coratge la immersió lingüística a Catalunya perquè ha estat un model d'èxit, que ha generat cohesió social i ha garantit la igualtat d'oportunitats a tot el territori català". Ho diuen ben alt i fort, "a Catalunya no hi ha cap conflicte ni problema de llengua". En aquest sentit manifesten que els ho inventen aquells que no creuen en un model que garanteix la igualtat d'oportunitats, la diversitat, la pluralitat i volen acabar amb l'avenç social i l'escola catalana.
 

Expressen que som tots els catalans, siguem catalanoparlants o castellanoparlants, defensors del nostre model lingüístic que tant ha aportat a la nostra societat". D'aquesta manera Manel Bueno remarca que "jo mateix, com molts, sóc un castellanoparlant que el 99% de la meva jornada diària parlo en català, sóc fill de la immersió lingüística com a milers de catalans i catalanes de la meva generació, per això la immersió lingüística no es toca”.
 

Súmate, assegura el seu president, prendrà part d'aquest moment tan dur per a la llengua catalana per defensar encara més el model d'èxit ligüístic i de cohesió social.
 

 

Participació