La CUP de Santa Maria de Palautordera vol la contenció de rendes en els contractes d'habitatge

La Candidatura d'Unitat Popular presentarà en el ple d'aquest dijous una moció com a mesura urgent per pal·liar l'augment de preus dels lloguers

La CUP de Palau qualifica el municipi com àrea amb mercat d'habitatge tens
La CUP de Palau qualifica el municipi com àrea amb mercat d'habitatge tens | Jordi Purtí / arxiu
Redacció
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:06h
La CUP de Santa Maria de Palautordera presentarà una moció com a mesura urgent en matèria de contenció de rendes en erls contractes d'habitatge en el ple de l'Ajuntament que se celebrarà aquest dijous 25 de novembre.

La moció de la Candidatura d'Unitat Popular de Palautordera es troba estretament vinculada amb l'aprovació, per part del Parlament de Catalunya de la la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge amb l'objectiu de pal·liar el fort increment de preus dels lloguers i que ha causat dificultats econòmiques molt greus per a accedir a l'habitatge i per a romandre-hi.

D'aquesta manera emplaça a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera a qualificar el poble com a àrea amb mercat d'habitatge tens, i subjectar els contractes d'arrendament que s'hi concloguin a un règim de contenció de les rendes.

Des de la CUP exposen que la mitjana del preu dels lloguers d'habitatge al poble malauradament ha experimentat un creixement sostingut clarament superior al de la mitjana del territori de Catalunya. Fet especialment accentuat arran de la crisis del COVID-19 com a agreujant a la dramàtica crisis a la que es troba la classe treballadora immersa amb alts índexs d’atur i precarietat laboral.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular expressen que aquesta és només una mesura i que seguiran pressionant a l'Ajuntament per tal de situar al centre i buscar solucions col·lectives a la problemàtica de l'habitatge.

Asseguren que amb l'actuat situació la gran majoria de veïns i veïnes que viuen a Palautordera es troben davant d'una situació de vulnerabilitat tant per fer front a l'augment dels preus dels lloguers, els pagaments de la hipoteca o amb la impossibilitat de compra. Un dels col·lectius especialment precaris i afectats a l'hora d'emancipar-se és el de la gent jove que es veu forçada a compartir pis destinant bona part del seu salaria al lloguer. Tanmateix aquells que per estudis i feina han marxat lluny de les seves famílies i el lloc on van créixer es troba amb grans dificultats per tornar al poble.