Breda vota a favor que el Cercle Bredenc passi a ser de titularitat pública

Ha obtingut 408 vots a favor del 912 emesos que representa una participació del 27,44% del cens electoral

Breda decideix en una consulta ciutadana que el Cercle Bredenc ha de ser de titularitat pública
Breda decideix en una consulta ciutadana que el Cercle Bredenc ha de ser de titularitat pública | Ajuntament Breda
NacióBaixMontseny
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:51h
L'Ajuntament de Breda contemplarà en la propera redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) marcar com equipament públic l'edifici del Cercle Bredenc, després del resultat de la consulta ciutadana que ha tingut lloc aquest darrer cap de setmana. La consulta feia referència a la relació contractual que ara mateix uneix l'Ajuntament de Breda amb l'associació propietària de l'equipament.

Els veïns de Breda amb dret a vot podien escollir entre tres opcions diferents i, després d'escrutat el 100% dels vots emesos ha sortit com a guanyadora l'opció B amb 408 vots. Aquesta opció era favorable a que el consistori treballi per fer que el Cercle Bredenc sigui de titularitat municipal.

Per la seva banda, l'opció A, mantenir la relació contractual actual amb l'Associació Cercle Bredenc, propietària de l'equipament, ha sigut la segona més votada amb 363 vots. Mentre que la opció C,
deixar la relació i construir un equipament nou al marge del Cercle Bredenc, ha obtingut el suport de 134 vots.

Entre els vots dipositats n'hi ha hagut 5 de nuls i 2 de blancs. En total 912 vots que representa un 27,44% del cens amb dret a vot. També podien votar les persones majors de 16 anys empadronades a Breda.

Tot i que en principi aquesta consulta, formalment, no té un caràcter vinculant, l'Ajuntament ha adquirit el compromís d'acatar el resultat que surti de les urnes i treballar per a dur a terme l'opció guanyadora, sempre que la participació mínima fos del 10%. En cas de no haver-se superat aquest llindar mínim s'entendria que la ciutadania delegava la decisió al Ple de l'Ajuntament.


Diferents lectures del resultat
El regidor de Cultura i patrimoni, comunicació, promoció econòmica, comerç i turisme, Andreu Pujol, ha explicat a NacióBaixMontseny que l'Ajuntament serà conseqüent amb el resultat de la consulta tot i que això no vol dir que, d'una manera immediata, el Cercle Bredenc passi a ser de titularitat pública "urbanísticament és la primera pedra perquè algun dia, a mitjà termini, pugui ser-ho". Pujol ha remarcat que les opcions que es proposaven eren independents entre sí i cap suma amb una altra i, per tant, el resultat en aquest sentit és clar i una majoria es decanta per canviar la relació actual amb el Cercle Bredenc. A partir d'aquesta decisió ciutadana s'obriran negociacions amb el Cercle Bredenc.


La visió des del Cercle Bredenc és una altra i consideren que la majoria de bredencs (A i C) no volen que l'edifici de l'entitat passi a mans municipals. Agraeixen al poble de Breda el suport que els ha donat en aquesta consulta i asseguren que "seguirem lluitant perquè el Cercle continuï sent una entitat independent".

En un comunicat que van fer públic divendres de la setmana passada, en relació a una resolució adreçada per la Comissió de Control de les Consultes Populars no Refrendàries de la Generalitat de Catalunya a l'Ajuntament de Breda, acusaven el consistori de manipular i donar informació tendenciosa i enganyosa i, entre altres consideracions, asseguren que impugnaran la consulta "en defensa de la salut democràtica", conclou l'escrit.