La I Assemblea Catalana de Lied se celebrarà al Teatre Auditori de Llinars del Vallès

Serà el 27 de novembre i reunirà sector el sector musical, creadors i institucions per debatre les necessitats, la promoció i la difusió del lied

Un concert del Circuit Lied del Montseny celebrat a Fogars de Montclús
Un concert del Circuit Lied del Montseny celebrat a Fogars de Montclús | La Fàbrica de Lied
Redacció
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:12h
La Fàbrica de Lied organitza la Primera Assemblea Catalana de Lied, que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre al Teatre Auditori de Llinars del Vallès de l'arquitecte Álvaro Siza. La iniciativa es planteja com una trobada de professionals i públic del lied per debatre, analitzar i conjurar el passat, el present i el futur del gènere a Catalunya, així com per impulsar estratègies conjuntes que fomentin una escena musical pròpia reconeguda a Catalunya i arreu d'Europa.

Les sessions de treball es distribuiran en tres taules de 10 a 14 h que reuniran una vintena de ponents de la indústria musical, que agruparan intèrprets i formadors, creadors, intèrprets i pedagogs i indústria i mitjans. El coordinador i relator serà el crític musical Toni Colomer. La iniciativa de I Assemblea Catalana de Lied neix de la mà de La Fàbrica de Lied i el seu president, Jordi Mas, impulsor del Circuit de Lied del Montseny i del cicle Casa de Compositors.

L'assemblea s'inaugurarà amb la interpretació de la cançó Aquarel·la del Montseny, d'Eduard Toldrà sobre un text de Mn. Pere Ribot, a càrrec del tenor Jordi Mas i el pianista Manuel Poyato. I es tancarà amb Quatre tankes de Felícia Fuster, composta per Joan Magrané, estrenada el mes de setembre a l'Ateneu Barcelonès, amb l'arpista Esther Pinyol i la soprano Mireia Tarragó.
 

Un concert del Circuit Lied del Montseny celebrat a Fogars de Montclús Foto: La Fàbrica de Lied


"Catalunya país de lied"
Un dels objectius de l'assemblea és definir, promoure i projectar la marca Catalunya, país de lied. En la llarga tradició del lied i la cançó catalana al nostre país destaquen figures com Victòria dels Àngels, Conxita Badia, Anna Ricci, Àngel Soler o Emili Vendrell, en el camp de la interpretació, i Eduard Toldrà, Frederic Mompou o Manuel Blancafort, entre molts d'altres, en l'àmbit de la composició.

Els últims anys el lied ha crescut gràcies a la feina de compositors, pedagogs, intèrprets, festivals, circuits, auditoris, editorials, mitjans i escoles de música. En aquest sentit, cal subratllar la tasca d'intèrprets com Núria Rial, Anna Alàs, Elena Copons, David Alegret, Francisco Poyato, Josep Surinyach, Jordi Mas, Roger Padullés, Enric Martínez-Castignani, Mireia Pintó o Marta Mathéu, juntament amb compositors tan reconeguts com Antoni Ros-Marbà o Joan Magrané