Arbúcies reivindica la figura del pintor Anglada-Camarasa

Dues-centes persones assisteixen a la presentació de l'exposició i al concert del Roquer

Concert en homenatge al pintor Anglada-Camarasa
Concert en homenatge al pintor Anglada-Camarasa | Aj Arbúcies
Redacció
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:26h
La presentació de l'exposició Anglada-Camarasa, els anys d'Arbúcies i un concert – vermut als jardins El Roquer van servir per recuperar la figura d'aquest artista de fama mundial i commemorar el 150è aniversari del seu naixement. Dues-centes persones van assistir dissabte als actes d'homenatge que Arbúcies va retre al pintor Hermen Anglada-Camarasa.
 
La inauguració de l'exposició al Museu Etnològic del Montseny va comptar amb la presència de l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, dels comissaris de l'Any Anglada-Camarasa, Francesc Fontbona i Bernat Puigdollers, de la comissària de l'exposició, Cristina Ribot, del director del Museu Etnològic del Montseny, Jordi Tura i la neta del pintor, Sílvia Pizarro.

Els diferents parlaments van destacar la importància d'aquesta mostra que recupera els anys de formació d'un jove Anglada-Camarasa, amb diferents estades a la casa El Roquer, entre els anys 1888 i 1895. La pròpia neta del pintor va ressaltar el fet de descobrir detalls que la família desconeixia, com el fet que el jove Anglada-Camarasa va demanar als propietaris d'El Roquer que li permetessin tenir un estudi per pintar a la planta baixa de l'edifici durant les seves estades.
 
La segona part de l'homenatge es va traslladar justament als jardins El Roquer, on encara hi ha alguns arbres monumentals que el mateix Hermen Anglada-Camarasa havia vist durant les seves estades a la finca. En aquest espai privilegiat, les prop de 150 persones assistents, van poder gaudir del magnífic concert Anglada era el seu nom de la mà de la Fàbrica de Lied i que va comptar amb la soprano, Marta Casals, i l'arpista, Esther Pinyol.

Les artistes van interpretar peces de compositors contemporanis com Enric Morera, Enric Granados, Reynaldo Hahn, Eduard Toldrà... i al final, el concert va cloure amb la participació de la coral Clau de Sol de l'Aula Musical d'Arbúcies que van cantar l'obra Anglada és el seu nom amb lletra ideada pels mateixos cantaires.
 
Arxivat a