El PSC de Sant Celoni fa campanya contra l'augment del 25% de la taxa de recollida d'escombraries

Han editat un fulletó de repartiment domiciliari explicant que es tracta d'un augment «injustificat»

La recollida d'escombraries s'apujarà un 25% a Sant Celoni l'any 2022
La recollida d'escombraries s'apujarà un 25% a Sant Celoni l'any 2022 | Jordi Purtí/ arxiu
Redacció
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:00h
El Grup Municipal del PSC de l'Ajuntament de Sant Celoni va votar en contra de les ordenances fiscals aprovades inicialment el passat 27 d'octubre en sessió plenària. Malgrat que la majoria de taxes i impostos es congelen per a l'any vinent, la recollida d'escombraries patirà un augment del 25% en relació a aquest any 2021. El preu que pagarà cada habitatge de Sant Celoni i la Batllòria el 2022 serà de 185 euros.

És per això que ara els socialistes han començat una campanya domiciliària explicant la seva posició contrària a l'acord aprovat pel govern municipal de JxCat i ERC amb l'aval de la CUP. Asseguren que "aquest increment no comporta cap millora en un dels serveis que pitjor funciona a Sant Celoni i la Batllòria i que en tres anys s'haurà incrementat gairebé un 61%". Recorden que la taxa ja es va apujar un 7% l'any 2020 i un 20% el 2021. "Amb aquesta del 25% per al 2022 l'increment total puja fins el 60,5%".

En aquest sentit el portaveu del PSC, Eduard Vallhonesta, considera que la puja no està justificada ja que, els contenidors a Sant Celoni i La Batllòria són bruts i vells. "A més, el servei es troba infradimensionat i en determinades zones, moltes vegades els contenidors són plens a vessar”.

Vallhonesta reconeix que ell cànon d'abocadors s'ha apujat, sí, però "l'Ajuntament hauria de ser capaç de subvencionar part de la taxa per tal d'impedir aquests increments". Afegeix que ajuntaments com els de Canovelles, Llinars del Vallès o Mollet del Vallès han congelat les taxes".



Arxivat a