1 de 10
formació

La Cambra premia Givaudan per la seva implicació amb la FP

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha acollit el Dia de la Cambra

Foto de família dels assistents al Dia de la Cambra. | Cambra del Vallès Oriental
per Redacció, Montmeló, Catalunya | 13 de novembre de 2021 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Premis Futur Cambra han protagonitzat la celebració del Dia de la Cambra 2021 del Vallès Oriental. Una jornada que ha servit per retre homenatge a les més d’11.700 empreses que conformen el teixit empresarial de la comarca, i per promocionar la transferència de coneixement entre els centres vallesans d’FP i les empreses locals amb l’entrega d’aquests guardons, que reconeixen els projectes sostenibles, transformadors i innovadors de l’alumnat.

L’acte ha comptat amb la presència del president de la Cambra del Vallès Oriental, Jaume Aragall; de la presidenta de la Cambra de Comerç Barcelona, Mònica Roca i Aparici; els membres del Consell Executiu de la Cambra del Vallès Oriental, dels alcaldes de Montmeló, Granollers i Parets, Pere Rodríguez, Josep Mayoral i Francesc Juzgado; del director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Lluís Santamaría; i del CEO de QEV Technologies, Joan Orús.


El CEO de QEV Technologies, Joan Orús, ha encapçalat una ponència que ha portat per títol Race to road. La transformació digital, la innovació i l’R+D també han estat uns conceptes molt presents al discurs que ha pronunciat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, en honor a les empresàries, empresaris, autònomes i autònoms vallesans. En aquest sentit, ha volgut recordar que la digitalització ha permès a les empreses del territori fer front a la Covid-19 i seguir treballant en un context on la presencialitat era inexistent.

D’altra banda, la presidenta de la corporació també ha aprofitat l’acte per agrair "l’esforç i valentia" del teixit empresarial i encoratjar-los a desenvolupar nous projectes i fer créixer les seves empreses. Tal com ha expressat, la recuperació econòmica s’està materialitzant seguint les previsions i "aquestes sensacions optimistes també s’estan veient al Vallès Oriental". De fet, el darrer Informe del teixit empresarial i mercat de treball de la comarca mostra que "l’atur a la comarca ha intensificat el seu descens en termes interanuals per cinquè mes consecutiu" i que la comarca té "357 empreses més que els inicis dels efectes de la Covid-19, al març del 2020".


L’esdeveniment més representatiu del Dia de la Cambra ha estat l’entrega dels Premis Futur Cambra. Aquests premis tenen l’objectiu de connectar les empreses del territori amb els centres d’FP de la comarca, a partir del reconeixement i promoció dels projectes finals del seu alumnat.

Enguany els projectes guanyadors han estat: Talk Books. Un pas cap a la inclusió; Disseny i desenvolupament de nous productes cosmètics naturals i vegans; i Proposta de millora en les Bones Pràctiques de Laboratori (BPL), seguretat al laboratori i tractament de residus.


Talk Books. Un pas cap a la inclusió és el projecte de la Zoe Vicente, Nadia Redondo i Iván Diaz, de l'Institut Escola Municipal de Treball de Granollers, que han dirigit les professores Eva Tàpia i Anna Caballero amb la col·laboració de l’Hospital d’Asil de Granollers. Aquesta iniciativa de caràcter humà vol aconseguir la inclusió de tots els col·lectius en el sistema sanitari amb la introducció d’una eina que permetrà als pacients amb diversitat funcional no sentir-se aïllats a la Unitat de Cures Intensives.

Disseny i desenvolupament de nous productes cosmètics naturals i vegans es tracta d’una aposta per la cosmètica d’alta gamma natural. L’estudiant Lorena Belmonte Hurtado, també de l'Institut Escola Municipal de Treball de Granollers, amb la tutela de Joan Carles Rey i Lourdes Martínez i la col·laboració de CDI Vallès, ha creat noves formulacions de cosmètica amb productes respectuosos amb el medi ambient.

Finalment, la Proposta de millora en les Bones Pràctiques de Laboratori (BPL), seguretat al laboratori i tractament de residus és un projecte de Carlos José Macanás i Paula Corchero (Escola Sant Gervasi Cooperativa) amb la tutela d’Olga Ballesté, que aborda el problema del contacte amb substàncies perilloses i tòxiques als laboratoris i planteja tres mètodes per reduir aquesta situació.

Així mateix, entre els projectes finalistes hi ha l'elaboració d’un sèrum antiedat amb àcid hialurònic i vitamina C, la fabricació d’un desodorant amb productes naturals i una iniciativa d’integració cultural en imatge personal.

Per últim, pel seu compromís amb l’FP i la implicació amb el desenvolupament empresarial del jovent de la comarca, s’ha premiat també a les empreses Givaudan Iberica (Sant Celoni), Merck Group (Mollet del Vallès) i Tus Media (Granollers). 

 

Participació