Els Mossos d'Esquadra acusen els agents de Llinars del Vallès d'«omissió a perseguir delictes»

Continua oberta la investigació de la trama de producció massiva de marihuana que va acabar amb 15 persones detingudes, quatre d'elles agents de la Policia Local

Plantació de marihuana desmentallada a Llinars del Vallès
Plantació de marihuana desmentallada a Llinars del Vallès | Mossos Esquadra
Redacció
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:33h


La investigació per poder determinar la presumpta participació de més persones en la trama de producció massiva de marihuana a Llinars del Vallès continua oberta. El cap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord, l'inspectorJosep Antoni Lopez Garzón ha explicat aquesta tarda els detalls de l'operatiu del passat 26 d'octubre que va acabar amb quinze persones detingudes, entre les quals quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès.

Als detinguts se'ls acusa de delictes contra la salut publica, de suborn, de revelació de secrets, omissió del deure de perseguir delictes, de defraudació de fluid elèctric, de prevaricació  administrativa, de robatori amb força, de tortures, de falsedat documental, detenció il·legal i pertinença a organització criminal. L'operació la van portar a terme agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord.

L'inici de l'operació es remunta a l'any 2019 arran d'unes informacions, relacionades amb un policia local de Llinars del Vallès, que van portar als Mossos a obrir una investigació sobre l'activitat d'una presumpta organització criminal que traficava amb marihuana i van establir diverses línies de treball.
 
En aquest sentit, els indicis que els investigadors van anar recollint van acabar corroborant que un agent de la policia local de Llinars del Vallès establia relacions amb diverses persones relacionades amb organitzacions criminals dedicades al cultiu de marihuana i se l'ubicava en naus industrials on presumptament podrien haver-hi plantacions interiors de marihuana.

Fruit de la feina dels investigadors també es van obtenir dades que altres policies locals podien estar relacionats en activitats de recerca i control de naus on s'hi cultivava marihuana. Amb aquesta informació treballada, es va fer càrrec de la tutela judicial el Jutjat d'Instrucció 4 de Granollers que va liderar la instrucció.

32 entrades i escorcolls a diversos municipis
De totes les gestions practicades els Mossos van poder identificar les persones que conformaven l'organització criminal, es van poder ubicar les naus industrials i els domicilis dels investigats, la majoria al terme municipal de Llinars del Vallès i a Barcelona. A una de les naus ubicades al polígon de Can Prat del municipi vallesà, els investigadors hi van ubicar l'epicentre de l'activitat de l'organització.

Un cop obtinguts tots els indicis que acreditaven l'activitat delictiva d'aquest grup, així com les persones que l'integraven, el 26 d'octubre es van fer un total de 32 entrades i escorcolls en diferents municipis del Vallès, Barcelona, Piera, Corbera de Llobregat i Riells i Viabrea.

Es van arrestar quinze persones, quatre de les quals policies locals i es van intervenir més de 100.000 euros provinents del tràfic de marihuana i centenars de plantes van ser comissades. Els detinguts van passar a disposició judicial i nou dels quinze van ingressar a presó, mentre que la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.