Robotseny i Montquímic 2022: «De l'aula a l'espai»

A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius del Baix Montseny treballaran els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu

Presentació a Sant Celoni de la Robotseny 2022
Presentació a Sant Celoni de la Robotseny 2022 | Jose Terribas
Redacció
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:23h

Representants dels centres educatius, ajuntaments i empreses del Baix Montseny han donat el tret de sortida a als projectes Robotseny i Montquímic que enguany s'han unit en un nou projecte conjunt.

L'equip impulsor i el Centre de Recursos Pedagògics ha presentat les bases de participació de la competició de robots i de la fira científica, que es farà al Pavelló 11 de Setembre i al carrer Esteve Cardelús el 28 de maig de 2022. La Robotseny i Montquímic 2022 tindrà com a centre d'interès l'Espai, i compta amb la col·laboració especial de l'Oficina Europea de Recursos per l'Educació Espacial (ESERO) per a Espanya, de l'Agència Espacial Europea (ESA).

Per aquest motiu, la competició de robots girarà entorn de 8 proves: llançament de coet, refugi marcià, comunicació espacial, estació espacial internacional, ferralla espacial, aigua a la lluna, sistema solar, i el viatge de la Voyager. Per la seva banda, la fira científica es basarà en els problemes que els astronautes tenen a l'espai amb la pell.


 

Domingo Escutia, coordinador d'ESERO-ESA Espanya en la presentació de la Robotseny 2022 Foto: AJ Sant Celoni


Promoure l'aprenentatge

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny. En aquesta edició es compta amb la col·laboració de Renolit Ibérica SA, Arkema Química SA, Instalaciones Eléctriques Cat. S.A.U. (Iecat), Decka Higiene i Seguretat SA, Maqmetal Automation SL, Givaudan Ibérica SA i Selvametall SL.

A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina treballaran els reptes de la competició de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu.

Cal destacar que els projectes Robotseny i Montquímic estan viatjant pel món i escoles de diversos països de Sud-amèrica s'estan interessant per implementar aquesta metodologia de treball. A la sessió va participar telemàticament Domingo Escutia, coordinador d'ESERO-ESA Espanya.

Per l'alcalde de Sant Celoni Raül Garcia "projectes com Robotseny i Montquímic enforteixen el treball en xarxa dels municipis del Baix Montseny i apropen el teixit empresarial a les escoles de l'entorn per afavorir l'èxit escolar de l'alumnat".