Una estudiant de Sant Celoni basa el treball de recerca de batxillerat en l'hospitalització infantil

Estel Massip explica que les principals causes de l'hospitalització infantil són la pneumònia i els transtorns alimentaris per davant del càncer

Estel Massip, autora del treball de recerca Les causes i les conseqüències de l'hospitalització infantil
Estel Massip, autora del treball de recerca Les causes i les conseqüències de l'hospitalització infantil | Cedida Estel Massip
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:39h

Divendres de la setmana passada Estel Massip, veïna de Sant Celoni i estudiant de l'institut El Til·ler de les Franqueses del Vallès, va entregar el treball de recerca de segon de batxillerat científic que ha treballat durant sis mesos i que es basa en les causes i conseqüències de l'hospitalització infantil. Paral·lelament ha endegat una campanya per acaptar 2.000 euros i destinar-los a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, un dels centres de referència en aquest àmbit. La feina va més enllà del treball de recerca "es tanca una etapa però donarà fruits a mil coses noves", perquè Massip vol conscienciar la població d'aquesta problemàtica.

En aquest sis mesos de recerca ha parlat amb testimonis i professionals i s'ha adonat que sovint tenim la imatge que les persones ingressades als hospitals són gent gran però ens oblidem que també hi ha infants i adolescents "és una situació força invisible, perquè són més fràgils i tenen més dificultats per expressar els seus sentiments", explica Estel Massip.

La pneumònia i els transtorns alimentaris, per davant del càncer, són les principals causes de l'hospitalització infantil però comporten altres derivades com l'estrés, l'angoixa, la por i també el patiment dels familiars dels infants i adolescents hospitalitzats, diu Massip.

Actualment ha recaptat 1.335 euros dels 2.000 que s'ha proposat. Per aconseguir-los ha impulsat diverses accions de sensibilització i també ha fet xerrades en instituts i ha creat el compte d'Instagram @help1child per seguir l'evolució de les accions vinculades a la campanya per recaptar aquests fons solidaris.





 

 

 

 

Arxivat a