Sant Pere de Vilamajor es transforma per viure el «Vilamagore»

Més de tres-cents voluntaris fan possible un viatge pel Vilamajor Medieval del segle XII

Sant Pere de Vilamajor, un cap de setmana transformat en el Vilamajor medieval del segle XII
Sant Pere de Vilamajor, un cap de setmana transformat en el Vilamajor medieval del segle XII | Jordi Zaragoza
Redacció
05 de novembre del 2021
Actualitzat el 09 de novembre a les 17:26h
Sant Pere de Vilamajor es transforma durant el primer cap de setmana de novembre (6 i 7 de novembre) en Vilamajor Medieval del segle XII: Vilamagore. L'època d'esplendor del castell de Vilamajor, quan era la població més poblada del Vallès Oriental i seu de repòs dels comte-reis de Catalunya i Aragó.

La festa permet endinsar-se a la Vila Magore del segle XII quan al poble hi havia un palau comtal que era l'enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l'abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers… i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons I, rei d'Aragó, ja que se sap que la seva dida, Loreto, era del poble.

El Vilamagore que se celebra aquest cap de setmana transporta en el temps, amb atraccions medievals per a la mainada, els cercaviles de música i teatre de carrer, una ampliada zona de parades d'artesans i oficis, tastant el vi piment (vi medieval català) i, "sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els més de tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps", expliquen els organitzadors de la festa més gran de Sant Pere de Vilamajor.

El programa complet del Vilamagore a: www.vilamajor.cat


 
Arxivat a