L'Ajuntament de Llinars del Vallès es persona com a acusació popular en el cas de narcotràfic

La Junta de Govern de dimarts iniciarà els tràmits per incorporar quatre nous agents que supleixin els detinguts

Apartats de servei els quatre policies locals de Llinars del Vallès
Apartats de servei els quatre policies locals de Llinars del Vallès | Albert Segura / ACN
Redacció
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 14:48h
L'Ajuntament de Llinars del Vallès ha decidit personar-se com a acusació popular en el cas de narcotràfic que implica tres agents de la Policia Local, segons ha pogut saber l'ACN. En l'operatiu policial que va servir per desarticular la xarxa, els Mossos d'Esquadra van detenir quatre policies, però després de prestar declaració davant el jutge un d'ells ha quedat en llibertat amb càrrecs per un robatori amb força i no estaria implicat en la trama. Tot i això, tots quatre agents queden apartats del servei i l'Ajuntament inicia ja els tràmits per incorporar nous agents a la plantilla. La Junta de Govern del pròxim dimarts aprovarà el procés d'oposició i l'alcalde, Martí Pujol, confia poder completar la plantilla en el termini d'un mes.
 
D'altra banda, els grups de l'oposició (PSC, Cs i MALL) han forçat la celebració d'un ple extraordinari per analitzar la situació en la que queda ara el cos policial. El govern municipal ha expressat ja la seva voluntat de convocar-lo en les pròximes setmanes, tot i que encara no s'ha tancat una data.

L'oposició critica "l'escassa informació" facilitada sobre el cas per part del govern municipal i lamenta la "preocupant imatge" que s'està donant del municipi en els darrers temps. Segons la proposta d'ordre del dia, el ple donarà compte dels protocols establerts a l'Ajuntament i a la Policia Local per combatre la corrupció.

Els grups municipals també hauran de decidir sobre la convocatòria d'una Junta Local de Seguretat amb participació de l'oposició, la creació d'una Comissió Informativa de Seguretat i l'elaboració d'una declaració de suport al cos de la Policia Local.