impostos i taxes sant celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni congela la majoria d'ordenances fiscals per al 2022

La recollida de residus costarà 185 euros anuals i el consistori podria deixar d'ingressar 900.000 euros en plusvàlues

per Redacció, Sant Celoni, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 15:27 |
Ple presencial i a porta tancada per aprovar inicialment les ordenances fiscals de l'any 2022 a Sant Celoni | YouTube Aj Sant Celoni
El Ple municipal celebrat dimecres 27 d'octubre ha aprovat amb els vots favorables de l'Equip de govern (Junts i ERC) i de la CUP i els vots en contra del PSC les ordenances fiscals pel 2022.  

L'Equip de govern ha apostat per congelar la majoria d'impostos i taxes municipals tenint present la situació econòmica actual de les famílies. Tot i això ha actualitzat la taxa de recollida de residus que passarà a costar 185 euros per habitatge, un increment necessari per fer front a l’augment del cost del servei si bé se seguirà quedant per sota del cost total del servei.


L'Impost sobre béns i immobles s'incrementa només pels grans establiments comercials i industrials.

Aquestes ordenances s'inscriuen en un context municipal duna important contenció de la despesa tenint present la disminució dels ingressos municipals (500 mil euros menys anuals en concepte d'IBI de l'autopista), l'augment dels costos energètics i de manteniments de les intal·lacions, i l'augment de les necessitats socials bàsiques.


En aquesta línia, es mantindran les bonificacions i les ajudes socials, calculades segons el nivell de renda i patrimoni dels ciutadans i ciutadanes.

L'alcalde Raül Garcia, destaca que les ordenances fiscals per al 2022 "responen a la voluntat de seguir apostant per oferir serveis tot i la situació econòmica actual, una situació complexa que ens afecta tant a la ciutadania com a les institucions, amb una llei de finançament obsoleta pels Ajuntaments i la incertesa afegida del no cobrament de l'anomenat impost de les plusvàlues que a Sant Celoni suposen uns 900 mil euros anuals”.


El Grup Municipal del PSC hi ha votat en contra pel seu desacord amb l'augment del preu de la recollida de residus. El portveu Eduard Vallhonesta hi ha votat en contra per considerar-lo "abusiu i intolerable. En els darrers tres anys s'ha apujat un 61%", ha afirmat.

La CUP per la seva banda, tot i votar-hi a favor, ha tornat a defensar la necessitat de posar en marxa el sistema Porta a Porta i ha anunciat que presentarà al·legacions "No ens oposem a l'augment però sí a la seva linealitat. Estem treballant perquè s'estableixi la proporcionalitat a la tarifa d'habitatges de la recollida de residus", ha manifestat el portaveu Gerard Carot.
 
La sessió plenària es pot seguir en aquest enllaç

 

Participació