Llinars apartarà els agents que acabin sent investigats en la trama per narcotràfic

El cap de la Policia Local assegura que no existia cap sospita i admet que la plantilla està "en xoc"

Amado Ferreras, cap de la Policia Local de Llinars del Vallès, i l'alcalde Martí Pujol
Amado Ferreras, cap de la Policia Local de Llinars del Vallès, i l'alcalde Martí Pujol | Jordi Pujolar / ANC
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat el 27 d'octubre a les 11:16h
L'Ajuntament de Llinars del Vallès apartarà els agents detinguts aquest dimarts si, després de prestar declaració, el jutge considera que hi ha prou indicis per mantenir-los com a investigats en un cas de narcotràfic. En previsió que això pugui passar, el consistori ja han iniciat els tràmits per poder rellevar els policies al més aviat possible. Llinars del Vallès té actualment una plantilla de dinou agents, tot i que estructuralment n'hauria de tenir 21, i la baixa de quatre efectius més "es nota molt", segons ha admès el cap de la Policia Local, l'inspector Amado Ferreras. Des del cos asseguren que no hi havia cap sospita sobre la participació dels agents detinguts en aquesta xarxa i Ferreras admet que la plantilla està "en xoc".
 
"Els rumors sobre un cos policial els trobarem per tot arreu, però no hi havia cap dada concreta que em donés per sospitar", assegura l'inspector de Llinars del Vallès en relació als agents detinguts. Sobre la presència d'un caporal detingut en un tiroteig al 2019 on va morir un presumpte confident del cos, Ferreras també reconeix que "dona per parlar", però descarta que els fets que ara s'investiguen estiguin relacionats.

En aquest sentit, també l'alcalde ha volgut restar importància a la rumorologia que existia al municipi sobre les pràctiques de determinats agents del cos. La Policia Local, recorda, fa actuacions en les que "no fa amics" i creu que en pobles petits com aquest pot haver persones que en puguin malparlar com a venjança per una multa o alguna detenció. "Hem de treballar sobre fets provats", afirma el republicà Martí Pujol.

Mal a tothom
Ara, després de l'episodi d'aquest dimarts, amb la detenció de quatre agents acusats d'un delicte contra la salut pública i de blanqueig de capitals, un dels principals objectius del govern municipal i la direcció de la Policia Local és recuperar l'ànim de la plantilla. "No és agradable, genera un profund desànim i un gran neguit", admet Ferreras. També es treballa per substituir els agents detinguts el més ràpid possible en el moment que hi hagi una decisió judicial.

L'inspector assegura que el cos sabrà "aixecar-se i remuntar" al mateix temps que es depuren responsabilitats si es confirma la implicació dels agents detinguts amb el narcotràfic. L'alcalde, Martí Pujol, reconeix que "no són moments fàcils" i recorda que la resta d'agents "han de tornar a sortir al carrer quan hi ha companys que no han complert". Pujol afirma que l'actuació dels agents detinguts "fa mal a tothom".

Després d'una Junta de Portaveus extraordinària, en la que ha participat també el cap de la Policia Local i la secretària municipal, alcalde i inspector han detallat que durant l'escorcoll d'aquest dimarts en dependències policials els investigadors no han requerit cap documentació i el registre s'ha limitat a les pertinences personals dels detinguts.