Més d'una desena de detinguts en l'operació antidroga a Llinars amb quatre policies locals implicats

De moment no ha transcendit si entre els nous investigats hi ha més agents del cos de seguretat municipal

Comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès
Comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès | Albert Segura / ACN
Redacció
26 d'octubre del 2021
Actualitzat el 27 d'octubre a les 12:58h


Els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest dimarts a primera hora una operació contra el tràfic de drogues a Llinars del Vallès. Es tractaria d'una xarxa dedicada al tràfic de marihuana i hi estarien implicats agents de la policia local de Llinars del Vallès. Els Mossos estan fent diversos registres, entre ells a la seu del cos de policia local del municipi.

Hi hauria quatre policies locals detinguts als quals se'ls acusa de col·laborar amb una banda de traficants de marihuana liderada per ciutadans dominicans. Hi ha almenys un caporal entre els arrestats. Gestionaven i vigilaven les naus industrials dels cultius. La investigació de l'AIC Metronord va començar fa més d'un any i s'ha dut amb hermetisme. No es descarta que hi hagi més detinguts. Agents dels Mossos han portat els arrestats a la comissaria de la policia local cap a les 9.00 hores.

En el global de l'operació els Mossos han detingut més d'una desena de persones en l'operació anti-droga a Llinars del Vallès. De moment no ha transcendit si entre els nous detinguts hi ha més agents del cos de seguretat municipal, tot i que aquest matí els Mossos no ho descartaven. Els Mossos han desplegat el dispositiu de matinada i estan fent 28 escorcolls en diverses localitats, principalment a Llinars del Vallès i Barcelona.

La plantilla de la Policia Local de Llinars del Vallès és de quinze persones, cosa que els quatre detinguts representarien un terç dels agents de la comissaria d'aquest municipi del Baix Montseny.

Al caporal de la Policia Local de Llinars del Vallès el van ferir el mes de desembre de 2019 per l'impacte d'una bala en un tiroteig a la zona de Can Colomer. L'armilla protectora l'hauria salvat. Un home, que es trobava amb el policia ferit, va morir pels trets disparats per una persona que se'ls va acostar. Es considera que era un confident.

A Llinars del Vallès també s'ha fet un registre en un establiment de restauració ubicat al polígon Can Prat. La investigació està sota secret d'actuacions

Comunicat oficial de l'Ajuntament de Llinars del Vallès
L'Ajuntament de Llinars del Vallès ha emès un comunicat oficial sobre l'operació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues en la que hi haurien implicats quatre agents de la Policia Local.

En aquest sentit, L'Ajuntament de Llinars del Vallès manifesta la seva sorpresa i consternació sobre els fets ocorreguts aquesta matinada.

En un segon punt s'afirma que disposen de la mateixa informació que els mitjans de comunicació sobre les actuacions policials que segueixen en curs.

I, finalment, es diu que des del consistori s’arribarà fins al final amb totes les conseqüències i prendrà les mesures adequades quan disposi de tota la informació oficial.

Comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès Foto: Albert Segura / ACN