La ciutadania decidirà la relació del municipi amb el Cercle Bredenc a través d'una consulta popular

Se celebrarà els dies 20 i 21 de novembre al Centre Cívic 1 d'Octubre

Una activitat al Cercle Bredenc de Breda
Una activitat al Cercle Bredenc de Breda | NBM / arxiu
Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:21h
Els propers 20 i 21 de novembre tindrà lloc una consulta ciutadana que determinarà la relació del poble de Breda amb el Cercle Bredenc. El punt de votació serà el Centre Cívic 1 d’Octubre i podran votar tots els majors de 16 anys empadronats a Breda. Al moment de la votació s'haurà de presentar DNI, NIE o passaport.  

La consulta fa referència a la relació contractual que ara mateix uneix l'Ajuntament de Breda amb l'associació propietària de l'equipament. La propera finalització del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) definirà els usos urbanístics del poble durant les properes dècades i implica haver de prendre una decisió sobre disposar o no d'un equipament per a activitats culturals i festives.
 
Actualment es troba en vigor un conveni segons el qual el consistori pot utilitzar la Sala Gran del Cercle Bredenc durant 25 dies a canvi d'un lloguer. Per altra banda, les dependències de l'Espai Jove i l'OAC també es troben sota un règim de lloguer. El Cercle Bredenc, situat al centre del municipi, fa a dia d'avui les funcions d'aquest espai, ja que acull gran part de l'activitat cultural, social i ludicofestiva de Breda, malgrat no és de titularitat municipal.

Per aquests motius l'Ajuntament es planteja quina ha de ser la relació de Breda amb aquest espai i la trasllada a la ciutadania. Una decisió que va ser aprovada per unanimitat de tots els partits presents al Ple de la Corporació Municipal a la sessió del 27 de juliol.

Les opcions de la consulta
La consulta tindrà tres opcions, de la qual s’haurà de triar una: Mantenir la relació contractual actual amb l'Associació Cercle Bredenc, propietària de l’equipament.; Treballar per fer que el Cercle Bredenc sigui de titularitat municipal.; Deixar la relació i construir un equipament nou al marge del Cercle Bredenc.

Cadascuna d’aquestes opcions té implicacions diferents que es poden consultar al dossier informatiu al web municipal www.breda.cat

Tot i que en principi aquesta consulta, formalment, no té un caràcter vinculant, l'Ajuntament ha adquirit el compromís d'acatar el resultat que surti de les urnes i treballar per a dur a terme l'opció guanyadora. No obstant, la participació mínima ha de ser del 10% per considerar-la vàlida segons l'acord que la taula de partits creada per tractar l'organització d'aquesta consulta. En cas de no superar aquest llindar mínim s'entendrà que la ciutadania delega la decisió al Ple de l'Ajuntament.