Els Mossos d'Esquadra sancionen 90 vehicles en un control de trànsit al Parc Natural del Montseny

Es va portar a terme pel pont del Pilar i el cap de setmana següent a les carreteres BV-5114 i BV-5301

Un mosso d'esquadra atura un vehicle al Parc Natural del Montseny
Un mosso d'esquadra atura un vehicle al Parc Natural del Montseny | ACN / Arxiu
Redacció
21 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:35h
En els dies del pont del Pilar i el cap de setmana següent unitats dels Mossos d'Esquadra de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni i dotacions de Trànsit van portar a terme un dispositiu de control dels accessos i aforament al Parc Natural del Montseny amb l'objectiu d'evitar l'aglomeració descontrolada de vehicles estacionats fora dels aparcaments habilitats i protegir la flora i fauna del Parc.

Amb la tornada a la normalitat post-Covid i la temporada de castanyes i bolets, aquesta tardor s'ha detectat un augment significatiu de visitants. Tot i els esforços en habilitar  noves zones d'estacionament controlat, i la posada en marxa del servei d'autobús regular per accedir al Parc Natural des de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera l'aglomeració de persones i vehicles que ha accedit al Parc ha superat les expectatives i l'espai disponible.

Aquest excés de vehicles i massificació origina greus problemes a la circulació a l'aparcar al voral. Aquest fet dificulta la circulació dels vehicles d'emergències i impedeix l'entrada i sortida de vehicles a les finques privades, provocant molèsties als veïns de la zona. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han sancionat els vehicles mal estacionats amb un total de 30 denúncies administratives durant el pont del Pilar i 60 denúncies més el cap de setmana següent.

Cada dissabte, diumenge i festius unitats de Mossos d'Esquadra de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni i patrulles de Trànsit estableixen un dispositiu de seguretat i control del trànsit al Parc Natural del Montseny. Alhora, recorden que l'aparcament al voral de les carreteres BV-5114 de Sant Celoni a Santa Fe del Montseny i BV-5301 de Santa Maria de Palautordera a Montseny és prohibit.