Sant Celoni i Sant Hilari Sacalm adequen espais al cementiri per al dol perinatal

La inauguració es va fer coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional

Espai al cementiri de Sant celoni per al dol perinatal
Espai al cementiri de Sant celoni per al dol perinatal | Aj Sant Celoni
Redacció
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:15h
Coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, el passat 15 d'octubre, l'Ajuntament de Sant Celoni va anunciar l'adequació d'un espai perquè les famílies que han perdut un fill abans o poc després de néixer, en especial a aquells que no poden ser enterrats, els puguin retre homenatge. Aquests espais s'ubicaran al cementiris municipals de Sant Celoni i de la Batllòria i seran un entorn recollit perquè les famílies puguin recordar els seus fills i filles.

També l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va inaugurar un espai de record al dol perinatal al cementiri. La inauguració va comptar amb intervencions de les regidores Judit Gómez (PIG) i Emma Puigví (ERC). Una família del poble que ha viscut aquest procés va parlar de la seva experiència.

En aquest espai s’hi ha plantat una pomera de l'espècie Malus evereste que llueix durant totes les estacions de l'any. A la primavera fa una bonica flor, a l'estiu surt la fulla, a la tardor aquesta fulla canvia de color i a l'hivern neix la poma vermella. També s’hi han col·locat uns bancs blancs i s’ha rebaixat el mur per millorar les vistes i fer-ne un espai més agradable. En aquest mur s’hi pot llegir "Fruit efímer dels nostres somnis, una estrella eterna al cel".
 
L'acte va acabar amb música i mentre els assistents pintaven i penjaven les estrelles, es van enlairar uns globus blancs cap al cel per homenatjar i recordar els nadons.
 

El pomer plantat al cementiri de Sant Hilari Sacalm a l'espai per al dol perinatal Foto: Aj Sant Hilari Sacalm


 
Arxivat a