necrològica

Mor Miquel Solaz, alcalde de Gualba la legislatura 2007-2011

Va fer-se càrrec del PSC de Gualba l'any 1999 i ocupà càrrecs de regidor d'Hisenda, Joventut i Turisme

per Jordi Purtí, Gualba, Catalunya | 17 d'octubre de 2021 a les 17:14 |
Miquel Solaz en una imatge de l'any 2008 | Jordi Purtí / arxiu
Miquel Solaz i Gavaldà, alcalde de Gualba la legislatura 2007-2011 ha mort aquest dissabte 16 d'octubre a l'edat de 74 anys. Tot i néixer al barri d'Horta de Barcelona l'any 1947 es va instal·lar  des de jove a Gualba. Políticament l'any 1999 va encapçalar el PSC en aquest municipi del Baix Montseny i ocupà càrrecs de regidor d'Hisenda, Joventut i Turisme i també era el representant municipal de les urbanitzacions Royal Park i la Llobregosa.

El gener de 2007, uns mesos abans de les eleccions, va abandonar l'equip de govern liderat per CiU per desacord amb les línies d'actuació en matèria d'urbanisme i cultura. Els resultats a les urnes del 2007 van situar la seva formació com la força més votada, amb 5 regidors, per sobre de CiU, amb 3, i d'ERC-AM, amb 1, i accedí a l'alcaldia per primera vegada. En les eleccions municipals de 2011 tornà a encapçalar la candidatura del PSC, però CiU assolí la majoria absoluta.


Professionalment es va dedicar al sector bancari i va fer estudis especialitzats en Eficàcia Comercial, Gerència i Direcció d'Oficines i Política d'Empreses a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE).

L'Ajuntament de Gualba ha fet una piulada donant el condol a la família i amicsa del que fou alcalde del municipi
 

 

Participació