Creu Roja atén al Baix Montseny 5.421 persones l'any 2020

En dotze municipis de la comarca natural hi va fer un total de 12.841 intervencions

Jordi Garcia, president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny
Jordi Garcia, president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny | Creu Roja
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:16h
L'Assemblea de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny l'any 2020 va fer un total de 12.841 intervencions, de les quals 5,421 corresponen a l'atenció de les persones (2.958 dones i 2.463 homes), segons es desprèn de la memòria que l'entitat acaba de fer pública. Les actuacions, en dotze municipis de la comarca natural, s'han centrat bàsicament en projectes de lluita contra la pobresa, socors i emergències i gent gran. També en atenció a persones migrants i refugiades, Creu Roja Joventut, salut i altres col·lectius vulnerables.

En aquesta línia destaca les 8.030 intervencions en projectes de lluita contra la pobresa en els quals s'han atès 1.154 persones. Inclou l'atenció urgent a necessitats de productes bàsics (667), Pla d'ajuda alimentària de la UE (476), prevenció de l'exclusió escolar (5), prevenció de l'exclusió residencial (3) i unitats d'emergència social per a persones sense sostre (3).

El president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny Jordi Garcia, reconeix que aquest any passat ha sigut complicat i diferent. "Hem actuat amb una pandèmia que ens ha afectat a tots i ha tingut uns efectes devastadors per a la societat que coneixem. En definitiva un repte del qual tots hem après". Remarca, però, que han estat nombroses les famílies de Sant Celoni i del Baix Montseny amb les quals s'han posat en contacte i han intentat ser al seu costat en els moments de més dificultat. "Tot i l'impacte que ha tingut en les nostres actuacions la pandèmia de la Covid-19, no hem deixat d'atendre la resta d'activitats que realitzem durant l'any. D'aquesta crisi n'hem après més que mai".

2,5 tones d'aliments distribuïts
Altres dades remarcables de l'arrelament de Creu Roja al Baix Montseny són les 342 persones voluntàries, 3 persones tècniques, 2.029 socis i sòcies, 6 punts de presència i activitat (Sant Celoni, Llinars del Vallès i Santa Maria de Palautordera), 6 acords i convenis amb l'administració o amb altres entitat i 11 cursos de formació.

A banda, el Pla Creu Roja Respon que va atendre 2.683 persones. En primer terme hi destaca l'atenció humanitària amb els 24.660 kg d'aliments distribuïts, les 221 targetes de prepagament, les 1.053 entregues de primera necessitat i els 161 kits d'higiene i neteja. També es van fer 3.101 trucades de seguiment i promoció de la salut.. Es van lliurar 14.000 mascaretes.

"Seguim estan molt preocupats, la geu crisi sanitària no està controlada. Per això seguim treballant, esperençats en trobar solucions per a les famílies vulnerables però també per a tota la ciutadania", manifesta Jordi Garcia.

Per Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny la transperència és indispensable a l'hora de retre compte a la seva activitat davant les persones, institucions i entitats que donen suport a l'acció de l'organització. L'any 2020 va tenir un pressupost realitzat de 367.066,86 euros coberts en finançament propi (57,97%), donacions i subvencion (31,38%) i prestacions de serveis (10,65%).
 

Equip tècnic de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny Foto: Creu Roja