Gran afluència de visitants a la novena La Fira de l'Olla de Breda

Ha tornat després de dos anys i ha superat l'aturada obligada per la pandèmia de la Covid-19

Bona afluència de visitants a la 9a Fira de l'Olla de Breda
Bona afluència de visitants a la 9a Fira de l'Olla de Breda | Ajuntament Breda
Redacció
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 7:35h
El passat cap de setmana del 9 i el 10 d’octubre Breda ha celebrat la novena edició de la Fira de l'Olla, que tornava després que s'hagués hagut de suspendre l'any 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19. Durant dos dies el nucli històric del municipi s’ha convertit una vegada més en un expositor gegant de la tradició ceramista i terrissaire del municipi, puntal durant generacions en el desenvolupament econòmic de la vila.
 
Aquesta 9a edició ha estat un èxit en afluència de públic, convertint-se en una de les edicions més multitudinàries des de la seva creació. Durant els dos dies de l’esdeveniment el nucli històric del municipi ha presentat una gran concurrència de visitants, ja sigui a les diferents activitats organitzades o al mercat de ceràmica, artesania, alimentació i comerç local que ocupava el recinte de la fira.

Demostracions de cuina amb cassoles i d'elaboració de terrissa amb torn, a més d'activitats relacionades amb la ceràmica i la terrissa van ser alguns dels atractius de la Fira de l'Olla d'enguany. També van tenir bona acollida les diferents conferències i xerrades sobre la terrissa i les seves diferents aplicacions. La més destacada va ser la presentació del llibre "La tradició terrissera de Breda (s.XV-s.XX). Terreres, obradors, forns, elaboració i vocabulari", a càrrec dels seus autors, la geòloga Anna Anglisano i l'historiador Jordi Goñi.
 
La Fira de l’Olla aposta en cada adició per donar una visió global del món de la ceràmica i la terrissa, i és per això que sempre presenta propostes on s'utilitzen estris fets d’argila per a usos poc habituals, com per exemple com a instruments de música. Un altra de les facetes de la Fira de l’Olla és la de l’ús artístic de la ceràmica, com es pot veure a l’exposició "La ceràmica artística de Breda. Des de Josep Aragay als nostres dies", que es va estrenar durant aquest cap de setmana al Centre Cultural Els Forns.

La novena edició de la Fira de l’Olla ha superat amb nota la interrupció forçada l’any passat per la pandèmia i es converteix en una de les més concorregudes de la història d’aquest esdeveniment, ja plenament consolidada dins l’oferta cultural, turística i comercial de Breda.