parcs de bombers

El Parc de Bombers de Sant Feliu de Buixalleu es reconvertirà en un centre de formació

L'alcalde, Josep Roquet, lamenta que la Generalitat no hagi treballat la proposta de manera conjunta amb el territori

per Redacció, Sant Feliu de Buixalleu, Catalunya | 10 d'octubre de 2021 a les 09:13 |
Reunió entre els efectius del parc de Sant Feliu de Buixalleu i els comandaments de la Regió d'Emergències de Girona | Aleix Freixas / ACN
El nou pla operatiu i de millora de la Regió d'Emergències de Girona genera discrepàncies, tant dins del cos de bombers com entre ajuntaments. Hi ha qui el veu bé, perquè suposa reforçar parcs i incrementar els efectius, però també hi ha qui el critica. No només per la reconversió dels parcs de la Jonquera (Alt Empordà), Calonge (Baix Empordà) i Sant Feliu de Buixalleu (Selva), sinó també per les formes com el Departament ho ha comunicat.

Entre els efectius dels tres parcs, a qui es reassignarà un nou destí, el malestar hi és. "Reestructurar la Regió es pot fer de moltes maneres, però no han comptat amb l'opinió dels bombers", critica el delegat sindical de CCOO Víctor González. Parla obertament de "tancament" de parcs i diu que la decisió ja està presa. A més, CCOO també assegura que la principal afectada pels canvis serà la ciutadania. "El primer que es perd és temps de resposta a tots els municipis propers al parc.


Crítiques dels ajuntaments


Els canvis als parcs de Bombers tampoc han agradat massa dos dels ajuntaments. A la Jonquera, on el parc actual passarà a ser de voluntaris. A Sant Feliu de Buixalleu, la reconversió del parc de Bombers en un centre de formació s'ha rebut amb sorpresa des de l'ajuntament. L'alcalde, Josep Roquet, assegura que se'n va assabentar a través dels mitjans i lamenta que la Generalitat no hagi treballat la proposta de manera conjunta amb el territori.


Roquet afirma que els fa "por" que els nous usos del parc suposin pèrdua de serveis per al municipi i l'àrea d'influència i per això creu que aquesta és "una notícia desagradable". Roquet, a més, recorda que el de Sant Feliu de Buixalleu va ser un dels primers parcs que va obrir. "És evident que el servei de proximitat el perdrem, però vetllarem perquè no hi hagi una pèrdua en la qualitat", ha afegit Josep Roquet.

L'alcalde, malgrat tot, creu que sí serà interessant que el municipi tingui un centre de formació per a Bombers únic a Catalunya. Però també admet que estarà pendent que la reconversió es faci efectiva, perquè no seria el primer cop que una promesa del Govern quedi "en fum". I com a exemple, posa l'escola que s'havia de construir al poble ara fa disset anys.


Malgrat la manera com han sabut la decisió, l'alcalde diu que "si les coses es parlen, es poden entendre". Per això, de cara a la setmana que ve, Josep Roquet ha demanat una reunió entre la direcció dels Bombers i tots els cossos de seguretat de la zona (com policies locals i ADF) perquè en coneguin els nous usos.


 

 

Participació