electricitat

El Baix Montseny s'adhereix a l'acció «Desconnecta de les elèctriques»: l'apagada contra el preu de la llum

Els organitzadors plantegen una apagada elèctrica massiva aquest divendres i una cassolada de 22 a 22.30 hores

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 18:48 |
Apagada de llum | Europa Press
Aquest divendres es produirà la primera gran mobilització social contra l'increment del preu de la llum. Els partits independentistes catalans -ERC, Junts, CUP-, bascos -EH Bildu-, gallecs -BNG- i de les Illes Balears -Més per Mallorca i Més per Menorca- van emetre un comunicat fa unes setmanes en què convoquen a la ciutadania de tots aquests territoris a una apagada massiva i una cassolada aquest 8 d'octubre de 22 a 22.30 hores. La majoria d'ajuntaments del Baix Montseny s'han adherit a la iniciativa.

La iniciativa també va ser secundada per vint-i-sis entitats socials i polítiques entre les quals hi ha l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, la Intersindical, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o el Sindicat de Llogateres. Totes aquestes organitzacions han emès un comunicat aquest dijous en què se solidaritzen amb la classe treballadora perquè "haurà de destinar una part encara més elevada de la seva massa salarial al pagament dels subministraments bàsics".

 

Per altra banda, el comunicat emès pels partits polítics el setembre assenyalava el PP i el PSOE per "privatitzar, vendre i desmantellar" les empreses públiques, "desregulant el sistema" i deixant-lo "en mans del mercat". A més, denunciaven que els polítics d'aquests partits han acabat controlant aquest mateix mercat "des dels Consells d'Administració que ocupen no pocs expresidents i exministres" del govern espanyol. 

"Doncs bé, nosaltres, catalanes, basques i gallegues, fem avui un front comú contra l'oligopoli de les elèctriques i les seves amenaces, així com per a denunciar la inacció del govern espanyol", explicava el comunicat. A més, també lamentaven que "els nostres països" no tenen la "sobirania necessària per combatre l'estafa elèctrica" i per això demanaven "respondre junts al xantatge de les elèctriques".

 
Altres notícies que et poden interessar​​

 

Participació