«Viure l'art. La primavera de Botticelli» al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera

L'objectiu és oferir a l'espectador les eines necessàries per endinsar-se en la globalitat d'una obra d'art

Una de les escenes de Viure l'art. La Primavera de Botticelli
Una de les escenes de Viure l'art. La Primavera de Botticelli | Xavier Blanch
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:28h

"Desvetllar i gaudir d'una de les més belles i misterioses obres mestres de la pintura." Així és com s'ha expressat Xavier Blanch, director de l'espectacle Viure l'art. La primavera de Botticelli que aquest diumenge 10 d'octubre es representarà al Testre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera, a les set de la tarda.

El director de l'espectacle també ha explicat a NacióBaixMontseny que l'objectiu és oferir a l'espectador les eines necessàries per endinsar-se en la globalitat d'una obra d'art i així gaudir de la seva essència més profunda. Xavier Blanch, llicenciat en història de l'Art, remarca que les obres d'art "són el resultat d'un moment d'inspiració llargament covat. L'obra es va obrint poc a poc davant dels sentits i la intel·ligència de l'espectador".

Per això, per portar-ho a terme, es fan servir diversos recursos com la música, la dansa, les imatges i les idees filosòfiques capaces de crear eficaços ponts de comunicació amb l'obra presentada. Tot vinculat a La primavera de Botticelli i els seus secrets amagats.

Xavier Blanch no amaga la seva admiració per Botticelli "és un autor que sempre m'ha agradat i sempre m'ha acompanyat". Situat en el començament del Renaixement fortma part d'un moment històric molt interessant que es podria resumir com "la recuperació del saber antic que havia desaparegut".

Viure l'art. La primavera de Botticelli la interpreten Xavier Blanch, com a director i introductor de les explicacions; Lluïsa Playà, Alessandro Canazza i Ignasi Ibáñez,  lectures i interporetacions; i Elisabet Duran, dansa.