Sant Celoni homenatjarà Lluís Giró aquest diumenge al Teatre Ateneu

Durant l'acte, s'inaugurarà el canvi de nom de la Sala Petita del Teatre Ateneu per Sala Lluís Giró. Les entrades estan exhaurides

La Sala Petita del Teatre Ateneu de Sant Celoni portarà el nom de Lluís Giró a partir del 10 d'octubre
La Sala Petita del Teatre Ateneu de Sant Celoni portarà el nom de Lluís Giró a partir del 10 d'octubre | Aj Sant Celoni
Redacció
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:27h

Lluís Giró Roca, nascut el 13 de febrer de 1945, va ser un celoní reconegut per la seva profunda implicació i estima amb la xarxa cultural de la vila, especialment dedicada al món de les arts escèniques i, per sobre de tot, el teatre. Va morir el novembre de 2020.

Als 14 anys, Lluís Giró inicia la seva passió pel teatre com a actor de la Secció Teatral de la Salle, així com en representacions teatrals a la parròquia, on demostra el seu talent i inquietud per les arts escèniques. Més endavant, l'any 1980, juntament amb altres excompanys d'escenari de la Salle es retroben per crear l'entitat de teatre amateur Rebrot Teatre, de la qual ell n'és fundador i actor en actiu durant 40 anys, participant en més de 30 obres de teatre. Paral·lelament, també forma part des de la seva fundació del grup de teatre de l'Esplai de la Gent Gran Els Atrevits.

Implicat des de jove en altres vessants del món de la cultura, l'any 1959 participa en l'organització dels festivals de la Joventut Acció Catòlica. Als anys 80 esdevé membre del cant coral del poble amb l'Orfeó Celoní. També interpreta durant molts anys l'icònic paper de "Vella" al popular Ball de Gitanes de Sant Celoni. Un petit tast d'entre moltes altres activitats culturals celonines amb les quals en Lluís Giró s'implica en cos i ànima.

Transparent, acollidor, amable, positiu, proper, cordial, generós... Són alguns dels valors que van fer d'en Lluís una persona molt estimada per tota la cultura celonina, tant pel seu talent, com per la seva generositat.

Aquest diumenge 10 d'octubre es durà a terme l'homenatge a Lluís Giró al Teatre Ateneu, amb entrades exhaurides. Durant l'acte, s'inaugurarà el canvi de nom de la Sala Petita del Teatre Ateneu per Sala Lluís Giró.

Arxivat a